Tarragona entra a la fase 1 entre terrasses plenes i botigues obertes

Deixeu-los que ens immunitzin

L’arribada de la fase 1 al Camp de Tarragona ha comportat un increment de gent als carrers dels pobles i ciutats de la demarcació, amb la necessitat d’extremar les precaucions si no es vol retrocedir i perdre tot el que s’ha aconseguit en els dos últims mesos. Aquesta recuperació de la vida al carrer també ha suposat un augment de l’activitat dels policies de la moral, que han hagut de multiplicar els seus esforços, fent notar a les xarxes socials el pèssim comportament de molts ciutadans, cosa que ens abocarà, més aviat que tard, al temut rebrot.

Fa pocs dies, l’investigador de la URV Àlex Arenas explicava que trobava precipitat que Tarragona avancés tan aviat cap a la fase 1, ja que calculava que només un 1% de la població del territori estava immunitzada davant de la Covid-19. Dit d’una altra manera, resulta que a Tarragona hem fet massa bé el confinament i això tampoc és bo del tot. Caldria que més de nosaltres ens haguéssim contagiat per així estar més a prop de la immunització comunitària.

Mirant de ser positius davant aquest fet, és evident que aquest desconfinament de la població pot ajudar a l’objectiu d’immunitzar-nos. Aquests dies tots hem pogut veure que, efectivament, hi ha grups més o menys nombrosos de joves que van junts, sense respectar les distàncies i sense mascareta, i altres que estan amuntegats en taules de les terrasses dels bars. Són l’objectiu de les càmeres o de les escridassades dels guardians de l'ètica i la moral, que després corren a informar de la situació, ben ofesos, a través de les xarxes socials.

Però aquests joves tenen la clau del nostre futur. La seva absència de prevenció i la seva despreocupació ens poden ajudar a avançar cap a la immunització col·lectiva. Tots ells es contagiaran irremeiablement mentre intercanvien fluxos corporals, però com que són joves i forts, gairebé no en notaran les conseqüències. I així, mentre es mantinguin apartats dels seus avis (això sí), tot anirà bé, i el percentatge de contagiats anirà creixent fins que ens acosti a la tan desitjada immunitat.

Així que el pròxim cop que veieu un grup de nois i noies caminant junts, sense mascaretes i tocant-se despreocupadament, no cal que els insulteu des del balcó, o que correu a vomitar verí a les xarxes socials. Penseu senzillament que estan treballant pel bé comú, que estan fent un esforç perquè la nostra societat s’immunitzi com més aviat millor.