Protagonistes de la roda de premsa damunt de la grua al carrer Sant Pere de Valls

Oasi

En els últims tres anys, s’han finançat millores en 33 edificis de Valls amb una inversió per part dels propietaris de més de 316.000 euros

Fa anys que la degradació i la ruïna avancen, a passes gegants, pels carrers del  Barri Antic  de Valls sense que ningú hi posi cap aturador. En aquesta problemàtica, moltes de les famílies, i encara més les grans propietàries, es renten les mans i miren cap a una altra banda de la ciutat.

De tant en tant, però, i com un autèntic oasi, el vianant distret pot topar amb una bastida que s’alça, imponent, davant d’alguna façana més o menys envellida.

Aquesta fita és atribuïble, en la majoria de casos, a la línia de subvencions que té l’Ajuntament de Valls per a la rehabilitació i recuperació d'edificis en l'àmbit del centre històric. Enguany, a més, la partida s’incrementarà en un 40% en relació amb els anys anteriors.

De fet, avui dia es concedeixen fins a 70.000 euros per a fer obres. Amb les dades a la mà, ja es pot afirmar que aquestes subvencions han contribuït a la rehabilitació d'un nombre creixent d'immobles del centre històric.

Per exemple, l'any passat s'hi van acollir 12 actuacions, el triple que l'any anterior i el doble respecte el 2018. Així, en els últims tres anys, s’han finançat millores en 33 edificis amb una inversió per part dels propietaris de més de 316.000 euros. Això suposa uns autèntics oasis enmig de la tempestat.