L'aparcament subterrani de l'avinguda de Jaume Carner del Vendrell.

Un altre pàrquing soterrat al Vendrell?

«¿Té sentit fer un tercer aparcament soterrat quan en tenim un de mig buit i un altre totalment inutilitzat?»

En ple debat sobre la idoneïtat de fer un aparcament soterrat a la Rambla, voldria plantejar diversos dubtes que genera un projecte així. No només per la ubicació que hauria de tenir, sinó també per saber si realment és viable o necessari fer un altre aparcament soterrat al Vendrell.

En primer lloc, sembla que tothom coincideix en el fet que cal crear noves places d’aparcament a prop del nucli antic per compensar les que s’estan perdent per l’ampliació de l’illa de vianants. Una tendència que s’accentuarà encara més quan tota la zona de la Rambla sigui d’ús exclusiu per als vianants.

En aquest context, ja fa temps que la idea de fer un aparcament soterrat s’ha posat a sobre de la taula. Primer es va apuntar la possibilitat que fos a sota del nou parc del Botafoc, però més recentment s’ha plantejat com a alternativa recuperar el projecte de la Rambla. En teoria, serà el pla d’aparcaments, que en aquests moments s’està redactant, el que acabarà de definir l’emplaçament concret.

D’entrada, l’opció de la Rambla sembla més complicada. No en va, és un projecte que fa més de vint anys que sona i mai s’ha pogut dur a terme. El cop que més avançat va estar, el 2001, el concurs va quedar desert, cosa que ja indica les dificultats que comporta un projecte així.

Però inclús en el cas que s’acabi fent al Botafoc o en algun altre emplaçament, hi ha seriosos dubtes que sigui un projecte viable. Només cal observar la situació actual del Vendrell, amb dos pàrquings soterrats que estan infrautilitzats.

D’una banda, el de la plaça Pep Jai, que està molt lluny d’arribar al seu màxim de capacitat. El problema tothom el sap, uns preus que estan molt per sobre de la mitjana que es paga en altres ciutats. Tampoc la seva ubicació és la millor per accedir-hi.

D’altra banda, el de l’estació de busos, que es va tancar recentment després que l’empresa adjudicatària al·legués que no sortien els números. La justícia li va donar la raó i fins i tot des de l’Ajuntament han reconegut que el pàrquing no era viable econòmicament en aquests moments.

I aquest és l’exemple més clar dels dubtes que genera el projecte d'un nou aparcament soterrat de pagament al Vendrell. Si en tenim un fet des de fa temps, que ara està en desús, per què n’hem de fer un altre? I si aquest aparcament que s’ha tancat no era viable perquè no tenia usuaris, ¿què ens fa pensar que un altre aparcament sí que en tindrà?

En tot cas, si aquesta infraestructura s’acaba determinant com a necessària, ¿no seria preferible intentar solucionar els errors del pàrquing de l’estació de busos abans que fer-ne un de nou? En definitiva, ¿té sentit fer un tercer aparcament soterrat quan en tenim un de mig buit i un altre totalment inutilitzat? O serà llençar —un cop més— els diners?