Un ple de l'Ajuntament del Vendrell.

Ple del Vendrell... i ara què?

«Realment tot sembla més fàcil de resoldre del que s'està mostrant»

Per segon ple consecutiu, els grups de l’oposició de l’Ajuntament del Vendrell van abandonar la sessió en senyal de protesta. La situació creada a partir de les paraules que Alfons Herrera va dirigir a Verònica Moreno segueix enquistada, fet que va provocar de nou que no hi hagués un verdader debat durant el ple ni es prestessin les mocions de l’oposició.

No entraré a opinar sobre si les paraules d’Herrera tenien un rerefons masclista o no, bàsicament perquè és irrellevant el que jo pensi d’això. El que està clar és que la regidora de Podem està convençuda que aquest rerefons hi era, i el regidor del PSC està convençut del contrari. I com que cap de les dues peces no es mou, l’enrocament segueix.

La pregunta està clara: i ara què? Es pot allargar això gaires mesos més? D’entrada, no sembla que ni Herrera ni el govern tinguin intenció de dir res més sobre l’assumpte. Menys després de les dures declaracions de Christian Soriano carregant contra la decisió dels grups de l’oposició.

Tampoc tindria cap lògica que Verònica Moreno fes marxa enrere en la seva protesta. Si creu que mereix una disculpa sense «peròs», el normal és que la segueixi exigint. Però els altres grups de l’oposició es troben ara mateix en una situació que no controlen, i això pot provocar molts nervis.

Realment tot sembla més fàcil de resoldre del que s’està mostrant. De fet, el tema semblava que estava a punt de quedar tancat al principi del ple, però desafortunadament l’amor propi ho va impedir.

I mentrestant ja és la tercera vegada durant aquest mandat que hi ha acusacions de falta de respecte per temes de diversitat sexual o masclisme. Sembla que el que abans eren acusacions de «feixisme» i «racisme» —amb denúncies als jutjats i tot— ara són de «masclisme» o «homofòbia». Caldrà veure com evoluciona tot.