Simulacre dels protocols sanitaris per al 14-F.

Tarragona, a punt per al 14-F

Des de l’Ajuntament volem que la gent pugui anar a votar i que ho faci amb tranquil·litat i per això, també posarem en marxa accions per afavorir la mobilitat dels votants

A Tarragona ja ho tenim tot a punt per a celebrar les eleccions al Parlament de Catalunya el pròxim 14 de febrer. Abans que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagués decidit mantenir les eleccions catalanes, i no tenir en compte les recomanacions dels experts en salut, l’Ajuntament de Tarragona ja s’havia posat a treballar de formar ingent davant la previsió d’aquest escenari. L’objectiu és clar: garantir la seguretat dels ciutadans i ciutadanes que vagin a votar així com la de tots els membres de les meses electorals. Per tant, ho tenim tot a punt per garantir el dret a vot a tothom.

S’ha portat a terme una feina a consciència que ha implicat professionals de diferents departaments de l’Ajuntament per complir la normativa que estipula el Procicat amb motiu de la pandèmia de la COVID-19.

El 14-F es disposarà de 14 nous col·legis electorals, això és fruit de la reestructuració d’espais necessària per a poder anar a votar el pròxim diumenge. Tot i que se n’han tancat alguns, la ciutat disposarà de 42 punts de votació que garanteixen les distàncies de seguretat i que hi ha suficient ventilació. Tots els espais estaran desinfectats i durant el 14-F es portarà a terme una neteja continua per mantenir l’espai net i lliure de virus.

Com deia, des de l’Ajuntament volem que la gent pugui anar a votar i que ho faci amb tranquil·litat i per això, també posarem en marxa accions per afavorir la mobilitat dels votants. Des de l’EMT  s’ha habilitat un servei especial d’autobusos llançadora, gratuïts, per a tota la jornada electoral per aquelles persones que han vist modificat el seu col·legi electoral i això els obliga a desplaçar-se i no tenen mitjans per fer-ho.

La implicació del consistori en la jornada electoral no acaba aquí, està previst que hi hagi un responsable de seguretat municipal que serà qui s’encarregarà que es compleixin totes les mesures que s’han concretat per evitar contagis i que es pugui votar amb seguretat. I també, unes 140 persones de l’Ajuntament  (a banda de Guàrdia Urbana, Protecció Civil i Brigada municipal) treballaran perquè es desenvolupi tot amb la màxima normalitat possible tenint en compte el marc de pandèmia en el qual estem immersos.

Per altra banda, des de l’Ajuntament realitzarem tests d’antígens als membres de les meses electorals. Això suposa una despesa extra que, un cop més, es destina a garantir la seva seguretat i la dels votants. Com no podia ser d’una altra manera, a totes les persones que per sorteig els ha tocat participar en les meses, se’ls facilitaran tots els equips de protecció individuals (EPI) necessaris perquè puguin afrontar la jornada electoral amb garanties.

Aquestes són algunes de les mesures, totes necessàries, que s’ha preparat per a aquest diumenge.

Per tot plegat, des del consistori us animem que exerciu el vostre dret a vot  però sense perdre de vista, i ho reitero un cop més, que el més important és la seguretat de tots els nostres veïns i veïnes. També us demanem que entre tots actuem amb responsabilitat i consciència i que després de votar, aneu cap a casa. És vital, perquè tot sigui un èxit, que mantenim les distàncies, ens netegem bé les mans i que portem la mascareta.

Manel Castaño és conseller de Seguretat i Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona