El semàfor del 15 d'agost de 2018

 Begoña Floria
Consellera delegada del pla de la Budellera a Tarragona (PSC)

Aquestes festes de Sant Magí, la Negrita de Tarragona estrena vestit. L'ha confeccionat Josep Maria Casas, seguint els patrons del vestit antic que fins ara vestia la gegantona i copiant a la vegada el vestit que portava la Negrita antigament. La restauració i cura dels elements festius d'una ciutat són necessaris per preservar-los i mantenir viva la tradició.

 Juan Carlos Sánchez
Regidor de l'Ajuntament de Reus (Cs)

La polèmica a Reus segueix ben viva arran de l'arrencada de la pancarta de 'Llibertat Presos Polítics' per part de Ciutadans i del fet que la pancarta torni a lluir a l'ajuntament després que el govern de la ciutat l'hagi tornat a penjar. Denúncies creuades entre l'alcalde Carles Pellicer i Ciutadans i un augment considerable i innecessari de la tensió política a la ciutat, tensió que, tot apunta al fet que pot ser la tònica general des d'ara fins al maig de l'any vinent. L'estratègia de la confrontació i de la judicialització de la vida política en estat pur.

 Quim Torra
President de la Generalitat (JxCat)

El President de la Generalitat, Quim Torra, ha ofert els ports que depenguin de la Generalitat, entre ells el de Sant Carles de la Ràpita, per acollir l'Aquarius, el vaixell de rescat de refugiats al Mediterrani. El gest és clarament de cara a la galeria ja que la competència en matèria de control de fronteres i estrangeria és estatal, no depèn del govern català. El govern espanyol ha dit primer que Espanya 'no és el port més segur' per l'Aquarius però després sembla que sí podria aprofitar l’oferiment de Torra per permetre novament l’arribada del vaixell a aigües espanyoles.