El semàfor del 19 de novembre de 2018

El semàfor de TarragonaDigital
Carles Coll
Nedador del CN Tarraco

Carles Coll, nedador tarragoní del Club Natació Tarraco, està d'enhorabona després d'aconseguir rebaixar el millor registre estatal en 100 metres braça de disset anys després d'aturar el cronòmetre en 1.01.09, reduint en 72 centèsimes de segon la marca vigent fins aquest dissabte de Melquiades Álvarez aconseguida l'any 2005. Coll ho ha aconseguit en el Campionat d'Espanya Absolut d'Hivern Astralpool que s'ha celebrat des de dijous a les instal·lacions del CN Barcelona. Coll també rebaixat el seu registre personal en els 200 metres estil.

 
Laia Cunillera
Alumna del Col·legi Vedruna Sagrat Cor

Un treball sobre el Chartreuse i la seva vinculació amb Tarragona ha guanyat el Premi de Recerca Trecandís, organitzat per la Fundació Trencadís i patrocinat per Repsol. L'autora del treball és Laia Cunillera, alumna de Batxillerat del Col·legi Vedruna Sagrat Cor. El premi busca potenciar la recerca i l'investigació fora de l'àmbit universitari i motivar els alumnes de secundària a investigar.

 
Josep Maria Vallès
Creador del Museu del Cinema de Vilallonga

Si hi ha un home que estima el cinema al Camp de Tarragona, aquest és en Josep Maria Vallès. Creador del Museu del Cinema de Vilallonga és també un dels responsables, juntament amb Ramon Gavarró i Jaume Josa de l'exposició que es pot veure fins a finals de mes al municipi. Es tracta d''Un perruquer en el cinema' i ens aprova la figura de Jesús Moncusí, un perruquer de La Riba que va treballar durant el segle passat amb desenes d'actors i actrius dels més importants a nivell espanyol i francès. Imprescindible visitar-la.