El semàfor del 28 de desembre de 2018

El semàfor de TarragonaDigital
Teresa Ribera
Ministra per a la transició ecològica (PSOE)

Finalment el govern espanyol ha anunciat que concedirà una pròrroga de deu anys més per tal que la plataforma Casablanca que Repsol té a les costes de Sant Carles de la Ràpita pugui seguir operant com fins ara. La decisió, positiva per l'economia tarragonina només té un incovenient operatiu: s'ha posposat fins a l'últim moment fins al punt que la planta s'ha hagut d'aturar completament davant la indefinició de l'executiu espanyol que no es va pronunciar fins dotze hores abans d'esgotar el termini que acabava aquesta mitjanit. Ara la planta, aturada, ha de tornar a reengegar en un complex procés que durarà uns quants dies i que es podia haver evitat.

 
Simó Gràs
Plebà de la Parròquia de Santa Maria de Montblanc

Diumenge es presentarà i es beneirà la imatge restaurada de Santa Maria de Montblanc. La 'Mare de Déu del cor' ha sobreviscut a reiterades destruccions del temple religiós montblanquí al llarg de la història i ara tornarà a lluir després de dos mesos de treballs de restauració que s'han realitzat a l'emblemàtica figura que presideix la parròquia de Santa Maria de la capital de la Conca de Barberà.

 
Yvone Figueras
Presidenta del Servei d'Orientació Jurídica Animalista

El Servei d'Orientació Jurídica Animalista de Reus ha tractat una quinzena de casos durant el seu primer any d'història. La iniciativa del Col·legi d'Advocats reusencs es va crear per donar suport jurídic i assessorament altruista en qüestions relacionades amb els animals tals com abandonaments, maltractaments, negligències veterinàries... La majoria de denúncies que han atès es fan de forma anònimes i en molts casos, la resolució del cas és favorable.