El semàfor del 16 de juliol de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Joan Sabaté
Subdelegat del Govern de l'Estat a Tarragona

El subdelegat del govern de l'Estat a Tarragona, Joan Sabaté, s'ha reunit amb els alcaldes dels municipis més afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre per tal d'anunciar-los l'arribada immediata d'inversions als territoris afectats per l'incendi. La Generalitat ha de sol·licitar la declaració d'emergència. En paraules de Sabaté, en menys de dues setmanes, el Ministeri d'Agricultura podria tenir les màquines treballant a la zona.

 
Damià Calvet
Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat (PDeCat)

La mobilitat ferroviària continua sent un dels dèficits en infraestructures més grans que pateix la regió de Tarragona. A les Terres de l'Ebre, la Taula de Mobilitat està paralitzada des que es va posar en marxa com a alternativa a una Autoritat de Mobilitat Territorial ebrenca. El que en un primer moment es va interpretar com un gest positiu ara mateix ha derivat en inacció davant les reivindicacions de la plataforma Trens Dignes qui ha tornat a manifestar la seva preocupació vers la posada en marxa de la Variant de Vandellòs, els nous horaris i freqüències al nou Corredor del Mediterrani o la intermodalitat de l'estació de l'Aldea, entre d'altres.

 
Jack Queralt
Actor reusenc

El mític personatge televisiu Curro Jiménez tindrà el rostre d'un reusenc: l'actor Jack Queralt. Televisió Espanyola prepara un remake d'aquesta sèrie que pot suposar el trampolí definitiu per a Queralt qui té una llarga trajectòria en el món del cinema i la interpretació amb títols destacats com 'Capa Negra' o, en una òptica més pròxima, coprotagonitzant 'El Ídolo', potent curtmetratge produït per l'Escola de Cinema de Reus.