El semàfor del 14 d'agost de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Jordi Fortuny
Regidor de Serveis Econòmics de Tarragona (ERC)

Els problemes d'inundacions a la Part Baixa de Tarragona es van evidents cada cop que hi ha aiguats. Per tal de contrarrestar les inundacions, el consistori tarragoní invertirà un milió d'euros per ampliar una bomba del clavegueram de la zona com a primer pas per una solució més estable i que passa per la renovació del clavegueram en diversos trams d'actuació.

 
Gessamí Sardà
Responsable del Banc de Terres del Consell Comarcal de Baix Camp

El Banc de Terres del Baix Camp ha recuperat una trentena de finques agràries en dos anys. El projecte, del Consell Comarcal, posa en contacte persones que volen treballar la terra amb aquelles que tenen terrenys en desús i això permet recuperar terrenys pràcticament abandonats i donar-los una segona oportunitat i apostar per cultius més sostenibles i ecològics. Casos com el de l'Adriana Jiménez, que podeu conèixer en aquest reportatge, són l'exemple de que l'agricultura és també una oportunitat de reinventar-se o arrencar laboralment.

 
Gorka Bertran
Cap de Colla de la Colla Jove Xiquets de Tarragona

La Colla Jove Xiquets de Tarragona va sumar diumenge, a Llorenç del Penedès, un nou castell al seu ventall d’enguany: el 2 de 8 amb folre. Malgrat haver de tirar d’èpica en aquesta construcció, la Jove arriba a les portes de Sant Magí i d’un agost espectacular que acabarà a Sant Fèlix, amb els seus registres com a argument principal. El nou de vuit al sac, una desena de cins de vuit, l’estrena del dos i el rodatge als castells bàsics de nou situen la formació de Gorka Bertran al trampolí de la gamma extra. Aquest 19 d’agost, podrien ser la quarta colla en fer aquest salt qualitatiu aquesta temporada.