El semàfor del 24 de març de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Carlos Bort
Científic de dades

L'economista crida avui l'atenció en declaracions a TarragonaDigital.com sobre la manca de dades reals per traçar correctament la corba d'infectats pel coronavirus. Segons els seus càlculs, ens podríem trobar davant s'una situació en què hi hagués cent vegades més casos que els reportats. de manera que la sanitat pública hagués de fer front a una corba vírica invisible.

 
Miguel Ángel Villamayor
Cap de l'Estat Major

El militar de La Galera, al Montsià, nomenat fa poc pel govern de Pedro Sánchez com a cap de l'Estat Major de l'exèrcit espanyol, està prenent protagonisme els darrers dies en les seves compareixences al capdavant del gabinet de crisi. Les seves declaracions militaritzant la resposta a la crisi no estan sent ben rebudes per tothom.

 
Óscar Sánchez
Alcalde de Constantí

En canvi, l'arribada de l'exèrcit a Catalunya sí que ha estat ben rebuda en molts llocs i diversos ajuntaments catalans ja han demanat la seva presència en molts municipis. Constantí ha estat la primera localitat tarragonina en demanar que la UME, la unitat mèdica militar, s'hi desplaci per desinfectar la via pública.