El semàfor de l'1 de maig de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Alejandro Cao de Benós
Portaveu de Corea del Nord a Occident

El tarragoní, confinat a Vespella de Gaià, és la veu oficial del règim de Corea de Nord als països occidentals i ha atès a TarragonaDigital en una entrevista que publiquem avui. Entre altres temes, Cao repassa com va arribar a ostentar aquesta posició, aborda la gestió de la crisi sanitària al país asiàtic, defensa el sistema polític de Pyongyang i augura el col·lapse del capitalisme després de la pandèmia. A més a més, nega els rumors que el líder Kim Jong-un s'hagi mort per coronavirus.

 
Marc Roca
Alcalde de Rocafort de Queralt

La sobirania energètica municipal és l'objectiu de Rocafort de Queralt i de la resta de pobles de la Conca de Barberà, una comarca pionera en el foment de les energies renovables. A tal efecte, la localitat ha engegat una segona fase de l'equipament de plaques fotovoltaiques per abastir el bombeig d'aigua municipal de totes les instal·lacions i serveis.

 
Salvador Illa
Ministre de Sanitat

Amb certa confusió i soroll de fons, el ministeri de Sanitat i el comandament central de la crisi sanitària ha aconseguit articular i comunicar un pla coherent de desconfinament. Aquest pont del Primer de Maig, amb control i franges horàries delimitades, els espanyols podran tornar a sortir al carrer, legalment i per activitats no de subsistència, deprés de més de quaranta dies. A poc a poc, és d'esperar que la llibertat de circulació es vagi restablint.