Semàfor

El semàfor del 15 de juny de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Antonio Russo
Geògraf de la URV

L'investigador de la Universitat Rovira i Virgili va exposar dins del cicle de conferències 'Confinats' les seves reflexions sobre la crisi de model turístic que ha provocat el pas de la pandèmia. Un model que ha vist despullada la vulnerabilitat de la nostra economia tan basada en un turisme molt especialitzat. Segons Russo, «teníem un problema greu d'excés de turisme» i creu que ja era necessària «una transició cap a un nou model més pacífic amb la vida residencial» abans de l'esclat de la Covid-19. Ara tot s'ha accelerat.

 
Albert Pijuan
Escriptor

L'escriptor i dramaturg de Calafell es va alçar dissabte amb el Premi de narrativa Ciutat de Tarragona Pin i Soler, el més important de les lletres de la nostra regió. La novel·la guanyadora, Tsunami, va ser seleccionada entre més de cent originals i serà publicada per Angle Editorial. Feia onze anys que el premi no anava a parar a un autor tarragoní. L'hel·lenista Pau Sabaté va ser guardonat amb el premi-beca Jaume Vidal i Alcover de traducció.

 
Laureano Clavero
Cineasta i fotògraf

Un altre calafellenc ha estat protagonista aquests dies. En conversa amb TarragonaDigital, l'artista d'origen argentí va parlar dels tres projectes que veuran la llum enguany: un llibre de fotografies sobre la Segona Guerra Mundial, un documental que repassa les fortificacions de la costa del Penedès i i una història del rugbi català elaborada a partir d'entrevistes amb veterans d'aquest esport en hores baixes al nostre país.