Una sanitaria amb la AstraZeneca a les seues mans

Brusel·les arriba als tribunals i vol que AstraZeneca li entregui 90 milions de vacunes

La CE formalitza la demanda de fons contra la farmacèutica i exigeix sancions si no compleix amb el contracte

Brussel·les demana a la justícia belga accedir cautelarment a 90 milions de vacunes d'Oxford-AstraZeneca. Fa dues setmanes la Comissió Europea va demanar mesures cautelars per obligar la companyia a entregar dosis de manera urgent. El portaveu de la CE de Salut, Stefan de Keersmaecker, ha assegurat aquest dimarts que amb aquesta petició aspiren a rebre les dosis pactades que la Unió Europea no va rebre en el primer trimestre de l'any. A banda de les cautelars, l'executiu europeu ha formalitzat aquest dimarts la demanda de fons contra la farmacèutica per saltar-se el contracte i on exigeix "sancions" contra AstraZeneca per l'incompliment.

Keersmaecker ha afirmat que no busquen una indemnització pel retard, sinó forçar a la farmacèutica a complir amb el contracte. En concret, AstraZeneca havia promès 120 milions de dosis durant el primer trimestre del 2021 i 180 milions en el segon.

En canvi, la companyia només ha entregat uns 30 milions de dosis entre gener i març, mentre que preveu enviar uns 70 milions entre abril i juny. Per tant, faltarien uns 200 milions de dosis.

El tribunal de primera instància de Brussel·les ha convocat a les parts a una vista el pròxim 26 de maig per tractar el litigi.