Imatge d'un hospital saturat amb malalts de coronavirus

Ja és aquí: Detecten el primer cas de la variant Òmicron a Espanya

S'ha detectat a l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid | Es tracta d'un viatger procedent de Sud-àfrica

Era qüestió d'hores i ja la tenim aquí. La variant Òmicron ja ha estat detectada a Espanya, en concret, a l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid. Així ho ha confirmat el servei de microbiologia del centre sanitari madrileny. 

Aquest és el primer cas de la nova variant de la covid-19 a l'estat espanyol. La persona que ha donat positiu d'aquest nou tipus de coronavirus havia arribat d'un viatge de Sud-àfrica.

Segons han informat des de l'hospital madrileny, s'ha confirmat el cas avui mateix per seqüenciació. Un procediment molt ràpid que els permet tenir el resultat de quina variant es tracta el mateix dia. Afortunadament, des de l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid, s'ha informat que el pacient es troba bé. 

La variant Òmicron ja fa dies que està arreu del món i molts han mostrat la seva preocupació. Una variant procedent del sud d'Àfrica i que altres països europeus ja havien confirmat en els últims dies casos positius d'aquest tipus de la covid-19.

Positiu a l'aeroport de Barajas

La conselleria de la Comunitat de Madrid ha concretat en un comunicat que l'infectat amb la variant òmicron és un home de 51 anys que va tornar de Sud-àfrica diumenge 28 de novembre amb una escala a Amsterdam. El positiu va ser detectat a l'aeroport de Barajas mitjançant un cribratge amb test d'antígens al mateix aeroport madrileny.

La Direcció General de Salut Pública manté la vigilància epidemiològica dels contactes estrets del vol que va aterrar a Madrid procedent de la capital holandesa.
 

Quarantena als viatgers de set països del sud d'Àfrica

La nova variant de la covid-19 preocupa, i molt, als països. Els experts han assenyalat que encara és més infecciosa que la Delta, motiu pel qual s'han iniciat mesures per evitar la seva expansió.

Per tot plegat, el govern espanyol ha establert 10 dies de quarantena obligatòria als viatgers que arribin de set països del sud d'Àfrica per la variant de coronavirus òmicron. La mesura afecta les persones provinents de Sud-àfrica, Moçambic, Zimbàbue, Namíbia, Botswana, Lesotho i Swazilàndia.

L'ordre, publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) d'aquest dilluns, ha entrat en vigor aquesta matinada per un període inicial de 14 dies. La quarantena es podrà reduir si al setè dia la persona dona negatiu en una prova de covid-19.

Els passatgers en trànsit que siguin residents o titulars de visats de llarga durada de països de la Unió Europea o associats queden exceptuats així com el personal aeronàutic.

«L'aparició de noves variants de la SARS-CoV2 ha suposat un nou repte en la lluita contra la malaltia, ja que poden estar associades a un increment de transmissibilitat, virulència o poden afectar la capacitat de resposta de les vacunes», argumenta el Ministeri de Sanitat en l'ordre.