Marihuana preparada per al consum

ERC vol que sigui legal fumar marihuana als llocs on es pot consumir tabac

L'objectiu és aturar les màfies i el mercat negre | Presentarà una proposta de llei al Congrés dels Diputats

Catalunya és el principal punt de tràfic de marihuana a escala europea. «L'hort de marihuana d'Europa», segons els Mossos d'Esquadra. Un fet que ha portat molts criminals al territori i, conseqüentment, problemes per tràfic de drogues.

Tot i això, el consum de cànnabis va molt més enllà i, el debat, arribarà al Congrés dels Diputats aquests dimarts de la mà d'Esquerra. Així ho ha avançat Rac1, explicant que ERC vol que sigui legal fumar marihuana a tot arreu on es pot consumir tabac.

D'aquesta manera, la proposta de llei que els republicans portaran conclou que es podrà consumir a les propietats privades i en la majoria d'espais a l'aire lliure.

Una llei amb intencions clares

La legalització de la venda i el consum de cànnabis té una intenció clara per al partit republicà: posar fi a les màfies i el mercat negre que hi ha als voltants d'aquesta droga. Una nova llei, que segons el citat mitjà, també inclou recursos per lluitar contra les addiccions i conscienciar els efectes nocius de les drogues.

D'aquesta manera, el projecte de llei regularia com poder comprar el cànnabis, cultivar-lo i consumir-lo al carrer o per usos medicinals. Una de les parts més importants és on es podrà fumar marihuana i, aquest, ho relaciona directament on es pot fumar ja tabac. En concret, a l'aire lliure i a casa, però estarà prohibit mentre es condueix, a la feina o interiors d'establiments.

Tal com ha explicat Rac1, l'objectiu és desestigmatitzar les persones que fumen per motius recreatius. A més, es vol que l'accés a la compra de la marihuana estigui regulat. En altres països on s'ha legalitzat el consum i la venda ha tingut grans beneficis, principalment, amb la desaparició del tràfic il·legal.

Punts de venda de la marihuana

La proposta de llei d'ERC no s'ha deixat cap detall. Els punts per aconseguir cànnabis s'han especificat. Sota recepta mèdica, es podrà comprar cànnabis a les farmàcies. També a les botigues 'grow shop', especialitzades en la matèria, però només es vendran llavors.


En aquest sentit, segons explicava Rac1, la forma més fàcil per aconseguir la marihuana és fent-la créixer en autocultiu. Com a màxim, es podrà tenir sis plantes a casa i una producció de 480 grams anuals.