Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general d'una taulell de facturació d'equipatge de l'Aeroport del Prat amb pocs passatgers

Espanya comença a emetre el 'Passaport Covid' en període de proves

D'aquesta manera s'avança gairebé tres setmanes a la posada en marxa oficial del pròxim 1 de juliol

Espanya ha començat a emetre des d'aquest dilluns el Certificat Covid Digital de la Unió Europea (UE) a tots els ciutadans residents que ho sol·licitin, segons ha informat el Ministeri de Sanitat en un comunicat. L'anomenat 'Passaport Covid' començarà a ser obligatori des de l'1 de juliol, per la qual cosa Espanya s'ha avançat en més de 20 dies a la data fixada per les autoritats europees.

El Ministeri de Sanitat ha destacat que avançar gairebé tres setmanes l'emissió del Certificat Covid Digital de la UE ha estat possible gràcies a «l'esforç» i el «treball conjunt» amb les comunitats autònomes.

Durant el mes de juny, període de proves

L'expedició d'aquests documents digitals es farà de manera «progressiva» i durant el mes de juny estarà en període de proves. Segons ha informat el Ministeri de Sanitat, aquesta setmana la majoria de les comunitats autònomes començaran a emetre certificats digitals parcials per acreditar algunes de les condicions, com haver-se vacunat o haver superat la malaltia.

En els pròxims dies i setmanes, les comunitats autònomes aniran oferint cada vegada més funcionalitats d'aquest 'Passaport Covid' amb l'objectiu que el dia 1 de juliol totes puguin emetre certificats en format electrònic i físic que acreditin les tres circumstàncies: vacunació, recuperació i resultat negatiu de proves diagnòstiques.

Objectiu: «Facilitar la mobilitat internacional de milions d'espanyols»

«Gràcies al treball dels professionals del Sistema Nacional de Salut, tant del Ministeri de Sanitat com de les comunitats autònomes, serà possible que en poc més d'un mes, milions d'espanyols puguin disposar d'aquest Certificat per facilitar la seva mobilitat internacional», ha subratllat el secretari General de Salut Digital, Informació i Innovació, Alfredo González Gómez.

En aquest sentit, ha dit que «es posa així de manifest, tant l'enorme potencial de les noves tecnologies aplicades a la salut, com l'excel·lent col·laboració existent en el Sistema Nacional de Salut, entre el govern d'Espanya i les comunitats autònomes».