Detall d'un cotxe de la Policia Nacional

Executen microvoladures per obrir la galeria que ha de portar fins a Julen

La brigada minera d'Astúries, que ha topat amb terreny dur, segueix els seus laboriosos treballs manuals a la cavitat horitzontal

Aquesta matinada, especialistes de la Guàrdia Civil han hagut d'executar microvoladures a la galeria que els miners segueixen excavant per trobar Julen, el menor de dos anys desaparegut que va caure en un profund pou a Totalán, Màlaga, el passat 13 de gener.

Tal com s'avançava ahir, la possibilitat que es trobés terreny dur com a imprevist en la seva tasca s'ha fet efectiva i ha calgut recórrer a aquestes petites explosions per seguir obrint el conducte pel qual finalment es podria rescatar el petit. 

Fonts del dispositiu informen que la 'Brigada de Salvamento Minero' d'Astúries, que continua treballant en la galeria sense descans, havia excavat avui a les set del matí un metre i mig de longitud, tot i que les labors són lentes a causa del tipus de terreny, les condicions extremes en què treballen a aquestes profunditats i el fet que han de realitzar una tasca laboriosa, manualment.

Han d'excavar 3,8 metres

En total, l'operatiu ha d'excavar 3,8 metres per arribar al tap del pou sota el qual es trobaria Julen. Els especialistes també han ampliat el diàmetre de la cavitat abans d'apuntalar l'espai on treballen, que ha de complir unes determinades condicions per a la seva seguretat.

Pares de Julen
Els pares del petit han assistit aquesta passada nit a una vigília d'oració dedicada al seu fill | CatalunyaDiari.cat

 

Els miners van començar a treballar ahir a dos quarts de sis de la tarda i es va estimar que tardarien prop de 24 hores per finalitzar la galeria. A poques hores ja de complir el termini, parlar de temps és imprudent, ja que els miners han de baixar de dos en dos amb la càpsula a través del túnel i, a més,  la duresa del terreny torna a retardar el rescat una vegada més. 

En total, l'equip està integrat, segons explicava 'El Confidencial', per vuit efectius de la Brigada de Salvament Marítimdeu guàrdies civils especialitzats en muntanya i activitats subaquàtiques, i vuit bombers malaguenys. 

Tot el país segueix pendent de les novetats sobre la cerca del nen, mentre els veïns de la família donen suport als pares.  Ahir al vespre tots dos, José Roselló i Victoria Garcia, van assistir a una vigília d'oració que va convocar-se al lloc dels fets i que, per a alguns assistents,  s'ha allargat fins a dos quarts de tres de la matinada, hora en què seguien al terreny.