Imatge d'arxiu de Fernando Simón, director del CCAES, durant una roda de premsa

Simón, «decebut» per les festes del final de l'estat d'alarma: «No sé què dir als sanitaris»

«El que hem vist ha d'haver estat molt dur per a determinades persones, especialment a la sanitat pública», indica

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, s'ha mostrat «decebut» per les imatges que s'han vist el cap de setmana de festes multitudinàries a ciutats com Barcelona i Madrid per celebrar el final de l'estat d'alarma. «Als sanitaris no sabria què dir-los», ha indicat, visiblement enutjat, després d'alertar que, després d'aquestes festes, és impossible determinar l'impacte que tindran aquests esdeveniments en la corba de la pandèmia. Simón no ha esquivat la «part de responsabilitat» que li toca, per «no haver sabut transmetre el missatge» de prudència de la millor manera, i malgrat la incògnita, ha confiat que l'impacte sigui puntual gràcies a l'avenç de la vacunació.

«No sabria què dir als sanitaris. No estic gens content avui, i no em vull imaginar com deuen estar les persones que estan en una UCI saturada, les que estan veient morir gent encara cada dia. Només els puc donar el meu suport i potser el missatge de consol pot ser que la vacunació progressa bé», ha indicat Simón en la roda de premsa habitual dels dilluns per informar de l'actualitat de la pandèmia. «El que hem vist ha d'haver estat molt dur per a determinades persones, especialment de la sanitat pública», ha afegit.

El portaveu del Ministeri de Sanitat ha confiat que les festes del cap de setmana tinguin un «impacte puntual» en la corba de la pandèmia, però no ho ha volgut assegurar. «En aquests moments ningú sap les conseqüències que tindrà el que hem vist», ha afirmat, per subratllar tot seguit que, majoritàriament, les aglomeracions eren de gent jove, col·lectiu en el qual la vacunació encara no ha començat.

Simón no ha esquivat la part d'autocrítica que ha considerat que li pertoca en tot l'assumpte pel fet que no s'ha sabut «transmetre» amb la contundència necessària el missatge que cal seguir mantenint la prudència. Un missatge que sí ha volgut tornar a transmetre aquest dilluns, aconsellant a tothom que cal seguir mantenint les restriccions perquè la pandèmia encara actua.

En tot cas, el director del CCAES ha seguit confiant que el ritme de vacunació avanci segons les previsions per poder continuar rebaixant les mesures restrictives. «Si aconseguim mantenir el ritme de vacunació i la gent ha mantingut mesures de control, d'aquí a 100 dies podrem començar a tenir una interacció molt més normal que la que he tingut durat la covid», ha desitjat Simón.