Discover Fernando Simón

Fernando Simón diu que deixar la mascareta suposaria «fer un pas enrere»

No contempla aquesta opció, com a mínim, fins que el 70% de la població estigui vacunada

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha dit que deixar d'utilitzar la mascareta suposaria «fer un pas enrere» en la lluita contra la pandèmia, almenys fins que el 70% de la població espanyola no estigui vacunada. Ho ha defensat aquest dimecres, 12 de maig, durant la seva intervenció en un cicle de conferències a Ciudad Real, assegurant que el procés de vacunació a l'Estat va molt bé, però que «el futur no només el determina la vacunació», fent referència a les mascaretes.

Fernando Simón ha reconegut que el futur és molt incert i que «tot són preguntes» i ha defensat que el futur passa per la vacunació i per mantenir les mesures de control  el temps suficient fins que la vacuna permeti solucionar el problema. «La vacunació va bé», ha dit, alhora que ha afegit que «la immunitat no només es pot aconseguir a través de la vacuna, ja que no tots els vacunats s'immunitzen, també per haver passat la malaltia».

L'expert ha explicat que el novembre passat s'estimava que el 9,9% de la població era immune, després d'haver passat la Covid-19, i que en aquests moments aquesta mateixa xifra se situaria al voltant d'un 15,4% i 15,8%. «També tenim immunitzats vacunats, amb la primera dosi el 12,8% de la població», amb una protecció del 75%, i un 12,5% també tenen la segona dosi, protegits en un 90%. 

«Si 40 de cada 100 possibles casos els eliminem per immunitat, amb la mascareta, distància de seguretat i bon comportament, n'eliminem 20, un 30%». Simón apunta que cada dia la probabilitat d'infecció és menor, i que aconseguirem la immunitat de grup «bastant abans del que ens pensem» si mantenim l'ús de mascaretes. Treure'ns la mascareta, doncs, suposaria fer un pas enrere fins que no tinguem un 70% de la població immunitzada. «Però no n'estem tan lluny», ha dit el coordinador del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries.