Imatge del control a la frontera de la Jonquera amb França

França estudia tancar fronteres aquest mateix cap de setmana

La decisió es prendrà el pròxim divendres

Mentre la situació a Espanya, sobretot a Catalunya, empitjoren, el nostre país veí s'està plantejant un important pas per evitar el traspàs de contagis. El president francès, Emmanuel Macron, estudiarà el pròxim divendres amb el seu Consell de Defensa la possibilitat de tancar fronteres per prevenir més contagis per coronavirus. 

Així ho ha anunciat l'executiu francès aquest passat dimecres, encara que no han pogut aclarir com podria afectar aquesta mesura a Espanya. «No descartem res en principi. Observem la situació tal com és. Analitzem totes les mesures que es poden prendre per protegir la seguretat sanitària», declarava Gabriel Attal, portaveu del govern francès.

350.000 treballadors transfronterers

Segons publica 'El Periódico', Attal ha volgut recordar que a França hi ha 350.000 persones que són treballadores transfrontereres, és a dir, que passen cada dia per la frontera per poder anar a la seva feina. Ha remarcat aquest fet perquè es tingui en compte en el Consell de Defensa que presidirà Macron al pròxim divendres. 

«L'únic que ens preocupa és la protecció dels francesos, és l'únic que ens guia i el que ens portarà a prendre altres decisions sobre la qüestió de les fronteres», encara que un altre factor a tenir en compte serà l'ampliació dels tests de la Covid-19 als aeroports, ha assegurat el portaveu. 

Una nova festa dispara les alarmes a Catalunya: possible gran brot de coronavirus

Salut ha fet proves PCR a  56 joves  de la Sénia aquest dimecres a la tarda com a contactes pròxims amb dosnois de la Pobla de Benifassà (Baix Maestrat) i amb tres de la mateixa Sénia que van donar positiu per covid-19 després d'assistir a una festa a la discotecaÉbano de Peníscola entre l'11 i el 13 de juliol.

Al grup hi havia dos nois més de la Sénia, però han donat negatiu a les proves que els cinc catalans es van fer després de saber que els valencians s'havien contagiat, segons ha explicat a l'ACN l'alcalde de la Sénia, José Ramon Bellaubi. Alguns dels joves que van assistir a la discoteca van ser també a un campionat de pàdel a la Sénia el cap de setmana passat, i ara Salut ha fet proves a les persones que hi van estar en contacte.

Bellaubi ha explicat que després de tenir coneixement dels primers positius de la discoteca de Peníscola les autoritats van elaborar una llista amb una vuitantena de noms, una vintena dels quals de joves valencians. Aquests han passat a mans de les autoritats del Pais Valencià, i per a la seixantena restant, el Departament de Salut ha decidit fer-los la prova PCR per determinar l'abast del brot.

L'alcalde també ha indicat que Peníscola és un punt d'atracció turística de consideració, i en aquest sentit ha assegurat que a la discoteca Ébano s'han detectat diversos brots de covid-19 perquè en aquells dies hi van coincidir joves de diferents punts de l'Estat.