El públic ha pogut tornar després de molts mesos a veure futbol en directe al Nou Estadi de Tarragona

Més restriccions per aturar la covid-19: Els recintes esportius limiten l'aforament

Els recintes a l'aire lliure tindran un aforament del 75% i els tancats del 50%

El Consell Interterritorial de Salut, format pel govern espanyol i les comunitats autònomes, ha anat per feina aquest dimecres. Després de confirmar la nova quarantena de set dies per als contactes estrets positius no vacunats i pels nous contagiats per covid-19, també ha pres una decisió per l'aforament dels recintes esportius.

S'ha acordat limitar al 75% l'aforament màxim als grans recintes esportius a l'aire lliure, com els de futbol, i al 50% en els recintes tancats. Fins ara era del 100% en el primer cas i del 80% en el segon cas. 

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, a més, ha apostat per mantenir la presencialitat en l'educació en totes les etapes, però ha explicat que el proper dimarts es reuniran els responsables autonòmics i del govern espanyol d'educació i universitats per concretar la data exacta de reobertura escolar.

Les noves mesures als recintes esportius

En la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut habitual dels dimecres, la ministra de Sanitat ha subratllat l'acord amb les Autonomies per limitar al 75% l'aforament dels esdeveniments esportius en recintes oberts, i del 50% per als tancats.

Això sense oblidar la resta de normes habituals, com l'ús de la mascareta, la higiene de mans, la ventilació en el cas de les activitats d'interior o la distància de seguretat entre assistents. Darias també ha recomanat que el públic sigui «eminentment locals» per evitar desplaçaments.

La represa de l'activitat docent

Pel que fa a la represa de l'activitat docent després de les festes nadalenques, Darias ha anunciat una reunió conjunta del Consell Interterritorial i les Conferències Sectorials d'Educació i d'Universitats per analitzar la situació de la pandèmia el pròxim 4 de gener. En tot cas, la ministra ha volgut ser «molt clara» subratllant que el «model» del govern espanyol és el de la presencialitat.

Darias no ha dubtat a qualificar aquesta aposta com a «model d'èxit» i ha subratllat que les aules s'han demostrat com a «espais segurs». També ha recordat que «en els pitjors moments» els nens han pogut «gaudir» de l'educació presencial i ha afirmat que l'objectiu és «garantir la presencialitat a les aules a la tornada de les vacances».