Imatge del bombo de la Loteria de Nadal 2020

La imatge de la Loteria d'avui que aixeca sospites: parlen de 'tongo'

Es veu una cosa a terra i com un dels treballadors li dona suposadament un cop de peu

La Loteria de Nadal torna a aixecar sospites. Ja va passar l'any passat, quan en el procés d'introduir les boles als bombos hi va haver un moviment que va desencadenar crítiques sobre la suposada poca netedat del sorteig. Ara ha tornat a passar. Estan circulant unes imatges en què s'aprecia un moviment estrany d'un dels treballadors de l'administració.

La imatge ha estat captada a primera hora en el moment de la preparació per a la introducció dels premis i els números participants en els bombos. Després de col·locar les boles dels premis al bombo i poc abans de començar, alguna cosa ha quedat a terra. Encara que no s'aprecia amb claredat, ja estan circulant tota mena de teories al respecte.

Alguns apunten que podria ser una de les boles dels premis, encara que també podria ser un paper. El moment ha cridat l'atenció perquè hi ha un moviment estrany d'un dels treballadors, un home amb jaqueta fosca, que sembla haver-ho colpejat amb el peu. «Els hi ha caigut una bola i ningú la recull, i s'ha vist com ara li ha donat un cop de peu a aquesta boleta el senyor d'ulleres. Molt bé», comenta un usuari a Twitter.

La imatge s'ha fet viral i alguns confien que es tracti d'un simple efecte visual. Hi ha qui apunta que podria tractar-se d'un reflex, ja que el recipient on es troben les boles dels premis és de plàstic. Però si es confirma que l'error s'ha produït, voldria dir que un dels premis de què consta el sorteig no ha entrat en joc.

La seqüència que està aixecant les sospites sobre la netedat del sorteig de la Loteria de Nadal s'ha produït en els minuts inicials, en el famós ritual en què les boles dels números participants i les dels premis en joc són introduïdes en els dos bombos. Cada moviment és registrat per les càmeres, que en aquest cas han captat la imatge que donarà molt que parlar.

L'any passat també hi ha haver imatge polèmica per suposat 'tongo'

Ja va passar l'any passat, quan en el moment d'introduir les boles dels númerosparticipants, es va apreciar com l'home ficava alguna cosa dins el bombo. La imatge no va passar desapercebuda, i va ser comentada per molts que consideraven que es tractava d'un frau. L'escena s'ha repetit avui, a primera hora, encara que una mica diferent, en quedar suposadament una bola dels premis a terra.

Alguns volen creure que es tracta d'un paper, però la forma arrodonida i el color semblen indicar que podria tractar-se d'una de les boles. Un motiu més per sospitar de la claredat d'aquest sorteig, que últimament no aconsegueix escapar de la polèmica. En els últims anys, l'ombra de la sospita de possible 'tongo' s'estén sobre l'organització del sorteig.

Loteries i Apostes de l'Estat va haver d'emetre l'any passat un comunicat després de la indignació de molts. L'administració va defensar llavors la total transparència i netedat del sorteig. Ara per ara, l'organisme no s'ha pronunciat sobre aquest suposat error que podria haver deixat fora del concurs un dels premis en joc.