Primer pla d'una dona que duu mascareta com a mesura preventiva contra el coronavirus

La mascareta no serà obligatòria a l'aire lliure si es manté la distància de seguretat

També s'haurà de dur en esdeveniments multitudinaris en exteriors si els assistents estan drets

Novetats sobre la flexibilització de l'ús de la mascareta a l'aire lliure. Segons ha aprovat el Consell Interterritorial de Salut en la reunió d'aquest dimecres, la mascareta deixarà de ser obligatòria a l'aire lliure a partir del 26 de juny, tot i que caldrà dur-ne una a sobre i posar-se-la si en algun moment no es pot mantenir la distància de seguretat d'un metre i mig amb la resta de persones.

Així ho ha explicat després de la trobada la ministra de  Sanitat, Carolina Darias. La titular del departament ha afegit que el Consell de Ministres extraordinari d'aquest dijous aprovarà un Reial Decret Llei pel qual s'estableixen els criteris pels quals se suavitza l'obligatorietat de l'ús de la mascareta. Una flexibilització que serà «progressiva, gradual i prudent», ha dit Darias.

Quan serà obligatòria la mascareta i quan no?

Així, la mascareta no serà obligatòria a l'aire lliure sempre que hi hagi una distància de seguretat d'un metre i mig, una distància que no caldrà respectar amb el grup de convivència habitual. En espais públics tancats i en el transport públic el tapa boques continuarà sent obligatori. També serà obligatòria en esdeveniments multitudinaris a l'aire lliure si els assistents estan drets, mentre que si estan asseguts i es respecta la distància de seguretat d'un metre i mig se la podran treure.

El Consell Interterritorial de Salut també ha aprovat una novetat en els passatgers de vaixells. Fins ara, els viatgers se la podien treure a l'habitació, mentre que ara també se la podran treure a la coberta si es manté la distància de seguretat.

Finalment, la mascareta també deixarà de ser obligatòria a partir de dissabte per als usuaris de les residències on hi hagi un 80% de vacunats. Els treballadors i els visitants d'aquests centres, però, l'hauran de continuar portant.