Ciclista en carretera

La nova normativa de la DGT per avançar un ciclista a la carretera

En cas de no complir-ho, Trànsit aplicarà multes de 200 euros

Aquest mes de gener, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha posat en marxa noves mesures de trànsit com ara la prohibició de la circulació dels patinets per la vorera, el límit de 30 km/h com a màxim a carrers d'un carril o les multes de sis punts de carnet per conduir tocant el mòbil. Mesures que han servit per retocar els límits màxims de velocitat, resoldre el problema de les distraccions al voltant i regular l'ús dels patinets. Ara, la DGT vol anar més enllà i afegirà mesures de prevenció per protegir un dels col·lectius més vulnerables: els ciclistes.

De fet, tal com assenyala 'Rac1', la sinistralitat entre els ciclistes és la que menys ha baixat en aquest darrer any de pandèmia. Només un 10% en comparació al 15% d'accidents de cotxes i 34% de motos. Per aquest motiu, Trànsit obligarà a partir d'ara deixar dos metres de distància quan s'avança un ciclista i reduir la velocitat com a mínim fins a 20 km/h menys del màxim permès a la via. Cal recordar que fins ara només calia deixar 1,5 de distància de seguretat.

D'aquesta manera, en vies amb un límit de 90 km/h l'avançament s'haurà de fer, com a màxim, a 70 km/h. D'altra banda, la DGT té previst aplicar multes de fins a  200 euros i una sanció de tres punts del carnet. Aquesta és una de les mesures que s'ha d'aprovar en els propers mesos a la reforma de llei de trànsit. 

«Ens agrada el missatge de: Primer freni, després comprovi la distància de seguretat i després avanci. Per això posarem que la velocitat ha de ser de 20 km/h per sota del límit genèric de la carretera», explica el director general de Trànsit, Pere Navarro, al 'Rac1'.

 

La DGT alerta d'una nova estafa per correu electrònic

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha alertat d'una nova estafa que corre per internet relacionada amb multes de circulació. Tal com informa 'Catalunya Ràdio', és un nou ciberdelicte de 'phishing' on els estafadors aconsegueixen les dades bancàries i les claus dels usuaris que són enganyats. 

Aquesta nova estafa consisteix a fer-se passar per la DGT i reclamar una multa no pagada. A més, demanen efectuar el seu pagament a través d'un enllaç que s'inclou en el mateix missatge. Òbviament, aquest 'link' no és fiable i és on es conclou l'estafa, demanant les dades bancàries, amb les contrasenyes incloses. 

Es tracta d'una mena d'engany molt recurrent per part dels estafadors. Són mails massius, molt elaborats i personalitzats que arriben amb nom i cognom de cada futura víctima. En aquest cas en concret, s'ofereix la reducció de l'import d'un 50% de la multa si la paguen al moment.