Un home rebent la vacuna contra la Covid-19

Sanitat confirma quines persones es posaran la tercera dosi de la vacuna a Espanya

La Ponència de Vacunes subratlla que no hi ha dades sòlides que recomanin una dosi de record a la població en general

La Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat ha aprovat aquest dimarts que algunes persones en situació d'immunosupressió greu rebran una dosi addicional de la vacuna contra la Covid-19. S'ha decidit així perquè aquest col·lectiu té un risc elevat de patir una resposta immune inadequada a la pauta convencional de vacunació.

Concretament, segons han explicat, la tercera dosi del vaccí contra el coronavirus està indicada per a persones amb trasplantament d'òrgan sòlid, receptores de trasplantament de progenitors hematopoiètics i les persones en tractament amb fàrmacs anti-CD20. En tots els casos s'injectarà vacuna d'ARN missatger, Pfizer o Moderna.


La inoculació de la vacuna s'haurà de fer almenys 28 dies després d'haver rebut la dosi anterior, però en el cas de les persones que estiguin rebent un tractament amb fàrmacs anti-CD20, hauran d'esperar un mínim de 6 mesos des del final de la teràpia.

No hi ha dades prou sòlides per recomanar una dosi de record en la població general

Així mateix, la Ponència de Vacunes i el Grup de Treball Tècnic de vacunació Covid-19 (GTT) ha recomanat, alhora, seguir investigant quins serien els beneficis d'administrar una dosi addicional del vaccí en altres persones en situació d'immunosupressió. És el cas dels pacients oncohematològics en tractament químio-radioteràpic i en aquells amb patologies de base que necessitin tractaments immunosupressors.

Pel que fa a la població general, els dos organismes han manifestat que, ara com ara, no hi ha dades prou sòlides que recomanin l'administració d'una dosi de record de manera generalitzada.