Dr. Oetker

Sanitat llança una advertència sobre les perles de plata de la marca Dr. Oetker comercialitzades a València

Aecosan alerta sobre la presència d'una proteïna làctia no declarada

L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) ha publicat una alerta en la que advertix sobre la presència d'una proteïna làctia no declarada en unes perles de xocolate de plata de la marca alemanya Dr. Oetker que han sigut venudes en tot el territori valencià. 

Les Autoritats Sanitàries de Suècia van donar la veu d'alarma en trobar caseïna en el producte i no trobar este component entre els ingredients que figuren en l'etiquetatge. Les perles de xocolate havien sigut elaborades en Alemanya i entregades en diversos països de la Unió Europea. Entre ells, Espanya i, en concret, en la Comunitat Valenciana i Andalusia. 

Aecosan va rebre la notícia a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF) i, posteriorment, les comunitats autònomes han sigut alertades de la situació en la Xarxa d'Alerta Alimentària nacional (Sciri). 

  

L'organisme, dependent del Ministeri de Sanitat, ha demanat als consumidors al·lèrgics a les proteïnes de la llet que no el consumixin, però sosté que el consum d'este producte no comporta cap risc per a la resta de consumidors.  El producte és comercialitzat en pots de 52 grams amb codi de referència 5701073061060.

Què és la caseïna?

La caseïna és una proteïna que es troba en la llet en forma de complex soluble de calci i fòsfor. Forma el 80% de la llet de vaca. Es tracta d'un compost molt important per a l'assimilació del calci i del fosfat en el cos humà. Alguns esportistes la prenen aïllada com a complement esportiu. 

Es tracta d'una proteïna d'alt valor biològic, és a dir, rica en aminoàcids essencials, que no són produïts pel mateix cos. Algunes persones poden ser intolerants a este compost. Quan es qualla la llet per a produir formatge, la caseïna queda concentrada en la part sòlida. Existixen fórmules per a trencar estes proteïnes. És el que es coneix com hidrolizació i pot reduir el rebuig de les persones intolerants.

També pots llegir...