Un home saludant des de la finestra durant el confinament del 2020 a Madrid

Sanitat redueix els dies de quarantena a contagiats i contactes de Covid-19

Ho ha anunciat el Ministeri de Sanitat després de la reunió de la Comissió de Salut Pública

L'arribada de la variant òmicron ha fet canviar els plans radicalment. Aquesta nova classe de la covid-19 és molt més contagiosa, però causa uns danys menors respecte a les anteriors al territori. 

Tot i això, ha provocat canvis en restriccions i mesures a Espanya, però en tots dos sentits. Algunes comunitats autònomes proposaven fer canvis en la quarantena dels positius i els contactes estrets pel coronavirus

Una decisió que s'ha posat a sobre la taula al Consell Interterritorial de Salut i que, després de la reunió de la Comissió de Salut Pública, s'ha pres una decisió. I així ho ha comunicat el Ministeri de Salut.

La nova quarantena pels contagiats i els contactes estrets

La quarantena de 10 dies ja és història. El Ministeri de Salut ha decidit reduir a set dies l'aïllament dels contagiats per la covid-19, després de la reunió de Salut Pública. Una solució diferent a la proposada per algunes autonomies, que era de cinc dies en lloc de la decisió final. 

La Comissió de Salut Pública ha decidit aquest dimecres que l'aïllament dels contagiats per coronavirus passi de 10 a 7 dies. Una decisió que s'ha pres per unanimitat entre els presents. Els contactes que també requereixin aïllar-se (les persones no vacunades que són contacte estret d'un positiu), també ho haurien de fer durant set dies.

Una gestió «equilibrada» per a tot el territori

El president del Govern, Pedro Sánchez, havia defensat al llarg del matí una política de gestió de la pandèmia que guardi «un equilibri entre la salut pública, la salut mental i el creixement econòmica». 

La ponència d'alertes havia demanat una setmana més per a comptar amb «evidències més sòlides» per a fer una recomanació. A més, vuit comunitats autònomes han registrat les cotes més elevades de positius diaris de la pandèmia: Navarra, Galícia, les Illes Balears, Múrcia, Andalusia, Cantàbria, les Illes Canàries i Aragó.

El govern espanyol ha convocat el pròxim 4 de gener una reunió dels ministres de Sanitat, Ensenyament i Universitats amb els consellers de les respectives carteres de les comunitats autònomes per analitzar el retorn a l'escola.