Rescat de Julen

La ‘zona zero’ del rescat del petit Julen es podria convertir en un recinte turístic

Abans de l’accident es volia millorar l’accés a la zona per augmentar les vistes a un Dolmen situat a prop del lloc dels fets | El consistori preveu la novetat com un homenatge

Després del fatídic accident que va acabar amb la mort del petit Julen a l’interior d’un pou, a Totalán, l’Ajuntament del municipi està considerant transformar la ‘zona zero’ dels fets, en un lloc de visita i homenatge.

Sembla que  l’equip de govern tenia pensat començar unes obres el passat 8 de gener per donar visibilitat i millorar l’accés a l’anomenat ‘Dolmen del Cerro de la Corona’, situat a prop del lloc dels fets. El monument en concret tenia poca visibilitat i es volia «incremental les visites turístiques a la zona», segons feia públic ‘La Opinión de Málaga’.

L’any 1995 es van trobar restes humanes datades del quart i el tercer mil·lenni abans de Crist, és a dir, pertanyents al Neolític i l’Edat de Coure. Per això es volia convertir la zona en una espècie de museu però visitar tant el Dolmen com les restes humanes.

Julen
Es voldria rendir un homenatge a la Brigada Central de Salvament Miner i la resta d'agrupacions implicades | Twitter

 

Convertir el lloc en un homenatge

Ara, després de l’accident que ha tingut en expectativa durant dues setmanes a tota la població, l’alcalde de la ciutat, Miguel Ángel Escaño, argumenta que el Dolmen queda ara «en un segon pla» i que  la comissió es planteja convertir la ‘zona zero’ dels fets en un recinte visitable que sigui un homenatge  tant pel nen com pel centenar de voluntaris que durant dues setmanes van participar en el rescat.

L’aposta més clara, i la que comenten els veïns de la zona, és crear un monument en honor a la Brigada Central de Salvament Miner que va realitzar el rescat, així com a la resta de les agrupacions implicades que van fer possible la localització del petit Julen.

Possibilitats de ser un parc infantil

Però aquesta no és l’única possibilitat que es contempla, i és que el Consistori també ha fet públic que s’estarien plantejant la possibilitat de crear una «espècie de parc infantil», que servis d’homenatge pel petit Julen i alhora millores la visibilitat i el turisme a la zona.