Motors a punt per a la 54 edició del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada 2018

La prova que se celebrarà del 25 al 28 d’octubre recorrerà les carreteres catalanes on 10 trams seran nous | Grans pilots com Sébastien Loeb, Petter Solberg o Ken Block tornen a competir en aquest únic ral·li de superfície mixta de la temporada

La millor cita del mundial de ral·lis ja ha arribat a Catalunya amb el campionat de pilots i de marques més emocionant des de l’any 2003, on diferents competidors tenien encara opcions per sortir vencedors.

El líder Thierry Neuville  lluitarà segon a segon per les carreteres catalanes per aconseguir la victòria i deixar enrere la superioritat mostrada durant els últims anys pel cinc vegades campió del món Sébastien Ogier.  El francès, segon a la classificació, només li separen set punts del belga  a falta encara d’una prova per finalitzar la temporada.

Tot i això, no podem oblidar al tercer classificat de la general, Ott Tänak, que aquesta temporada ha aconseguit quatre victòries, encara que ho té molt difícil, però no impossible, perquè està a 21 punts del líder.  A més, el pilot càntabre Dani Sordo torna a casa en el seu sèptim i últim ral·li de l’any, ja que no ha participat en totes les proves del campionat.

Imatge del test realitzat per Volkswagen a Catalunya.
Imatge del test realitzat per Volkswagen a Catalunya. | Volkswagen Motorsport

Tornen pilots de renom i Volkswagen s’estrena amb el Polo GTI R5

Un altre al·licient, sense dubte, serà poder tornar a veure en carrera a dos campions mundials,Sébastien Loeb i Petter Solberg. El noruec torna al mundial de ral·li sis temporades després de la seva última carrera i ho farà amb una nova unitat de Volkswagen, el Polo GTI R5,  que s’estrenarà a terres catalanes.

Un altre pilot icònic que torna al ràpid asfalt català 4 anys després serà Ken Block amb un Ford Fiesta WRC.

Enguany, el RallyRACC Catalunya-Costa Daurada torna a Barcelona on dijous, 25 d’octubre, es disputarà el tram urbà i la ciutat comtal serà el centre neuràlgic del motor.

El ral·li que s’allargarà fins diumenge, 28 d’octubre, constarà de quatre jornades intenses on la terra i l’asfalt seran els protagonistes  a l’única prova del mundial de superfície mixta.

Imatge del recorregut que es portarà a terme dijous, 25 d'octubre.
Imatge del recorregut que es portarà a terme dijous, 25 d'octubre. | RallyRACC Catalunya-Costa Daurada

Dijous: Shakedown a Salou i tram urbà a Barcelona

La gran festa del motor començarà amb el Shakedown a la zona d’Emprius de Salou  aquest dijous, 25 d’octubre, a primera hora del matí de 08.00 a 09.30 hores quan els pilots prioritaris, és a dir, els competidors de la categoria WRC, acabin de posar a punt els seus cotxes en un tram mixt de terra i asfalt de 2 quilòmetres.

Al migdia, els vehicles es desplaçaran cap a Barcelona, concretament a Montjuïc, on a les 18.08 hores de la tarda es donarà el tret de sortida a la competició sent aquest  el primer tram del ral·li.

Hores abans, entre les 16.00 i les 17.30 hores, els cotxes es podran veure al parc tancant que estarà situat a l’avinguda Maria Cristina on els pilots realitzaran signatures d’autògrafs i es faran la fotografia de família habitual. El tram urbà serà tot sobre asfalt amb un total de 3,2 quilòmetres amb un format molt semblant a l’any 2016.

Imatge del recorregut que es portarà a terme divendres, 26 d'octubre.
Imatge del recorregut que es portarà a terme divendres, 26 d'octubre. | RallyRACC Catalunya-Costa Daurada

Divendres: La terra com a protagonista

El dia constarà d’un bucle de tres trams a dues passades cadascun amb un total de 144,88 quilòmetres cronometrats sobre terra.

Com a novetat, el primer tram ‘Gandesa’ (7 km),  que començarà a les 09.33 hores, i ‘Pesells’ (26,59 km), a les 10.06 hores, tornen tal qual es van córrer l’any 2014.

El tram mixt ‘La Fatarella-Villalba’ (38,85 km) —el més llarg de tot el ral·li— es disputarà a les 11.20 hores en sentit contrari a l’any anterior i finalitzarà a Vilalba i els Arcs, on fins ara s’iniciava. Aquesta especial és una de les més complicades, ja que va variant entre terra i asfalt.

A la tarda, es tornarà a fer el mateix itinerari sent les hores d’inici: 15.23 hores, ‘Gandesa 2’; 15.56 hores, ‘Pesells 2’; i 17.10 hores, ‘La Fatarella-Vilalba 2’. El líder de la jornada arribarà a les 19.10 hores al parc d’assistència de PortAventura.

Imatge del recorregut que es portarà a terme dissabte, 27 d'octubre.
Imatge del recorregut que es portarà a terme dissabte, 27 d'octubre. | RallyRACC Catalunya-Costa Daurada

Dissabte: Set trams d’asfalt

La jornada de dissabte es portarà a terme exclusivament sobre asfalt i es recorreran tres especials que es repetiran a la tarda amb un total de 121,8 quilòmetres cronometrats. Enguany, es faran en ordre invers a l’any anterior i s’incorporarà un nou tram, ‘Querol’ (21,26 km).

El primer tram del dia, ‘Savallà’ (14,12 km)  —que es va estrenar l’any 2017— començarà a les 08.23 hores per continuar cap al nou tram de ‘Querol’ fins a arribar a ‘El Montmell’ (24,40 km). Els pilots i copilots tornaran al parc d’assistència on tindran 30 minuts per reparar qualsevol contratemps que hagin pogut patir durant les passades del matí.

A partir de les 13.28 es tornarà a passar per ‘Savallà’, seguit de ‘Querol’ i ‘El Montmell’. El dia finalitzarà amb el tram urbà de ‘Salou’  a les 17.20 hores i serà idèntic als últims anys amb 2,24 quilòmetres.

Imatge del recorregut que es portarà a terme diumenge, 28 d'octubre.
Imatge del recorregut que es portarà a terme diumenge, 28 d'octubre. | RallyRACC Catalunya-Costa Daurada

Diumenge: ‘Santa Marina’, puntuació extra

Els dos trams d’asfalt de diumenge, amb un total de 61,7 quilòmetres cronometrats, poden ser definitius abans d’encarar l’última prova de la temporada a Austràlia.

‘Riudecanyes’ (16,35 km) i ‘Santa Marina’ (14,50 km) seran les protagonistes de la jornada amb dues passades al matí respectivament. La primera començarà a les 07.35 hores i es repetirà a les 10.50 hores, mentre que la segona serà a les 08.38 hores i a les 12.18 hores.

El tram de ‘Santa Marina’ serà el ‘Power Stage’ —especial que atorga punts addicionals als cinc pilots més ràpids— un altre al·licient abans de posar punt final a la 54 edició del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada 2018. Finalment, la ciutat de Salou serà l’encarregada de coronar al campió de la prova al passeig Jaume I.