Declan Mccomb, Justin Suárez I Vincent Gazivoda, els tres jugadors estatunidencs que s'han entrenat amb el Nàstic

Una acadèmia de futbol base de Nova York s'establirà a la Costa Daurada

Cinquanta jugadors més els tècnics de l'acadèmia Pathfinder FC s'instal·laran al Complex Futbol Salou Sports Center i al Cambrils Park Village Sport durant els mesos de gener, febrer i març

Cambrils  i Salou  són dues de les localitats catalanes certificades amb el distintiu de destinació de  turisme esportiu. La Costa Daurada és un referent en aquest sentit, i aprofita la inclinació cap al futbol  com una eina per contribuir a la desestacionalització turística fora dels mesos d'estiu. Precisament, aquest dijous el 'Diari de Tarragona' ha fet públic que una acadèmia de futbol de Nova York, la Pathfinder FC, s'instal·larà a les dues localitats tarragonines que solen rebre els esportistes.

L'acadèmia Pathfinder FC ha escollit les instal·lacions del Complex Futbol Salou Sports Center  i del Cambrils Park Village Sport com a base per al seu desenvolupament a la Costa Daurada. La decisió s'ha pres valorant les condicions meteorològiques de la Península durant els mesos d'hivern, que és quan es durà a terme l'activitat de manera completa, i també la qualitat de les instal·lacions esportives i les residencials.

Cinquanta jugadors més els tècnics s'instal·laran a Cambrils i Salou

Així, un total de cinquanta jugadors  d'entre quinze i disset anys, acompanyats de professionals i tècnics, s'instal·laran durant els mesos de gener, febrer  i març  de 2022 a una terra on el clima és més suau i càlid que l'hivern del nord del continent americà. Així, d'una banda, els jugadors entrenaran diàriament i jugaran partits, mentre podran continuar amb els estudis  en línia. Aquesta és la intenció del club: facilitar que els futbolistes puguin compaginar la carrera universitària i l'esportiva.

Els jugadors s'entrenaran en la dotzena de camps de futbol  onze, tots ells certificats per la UEFA i la FIFA, que hi ha repartits pel complex esportiu de Salou, ubicat a tan sols deu minuts de caminada a peu del Cambrils Park Sport Village. El complex esportiu, a més, compta amb varietat de superfícies  en els terrenys de joc —artificial, natural i híbrid—, amb un petit estadi  amb capacitat per a un miler d'espectadors, amb un gimnàs professional, vint-i-quatre vestuaris i aules per a oferir sessions teòriques i tàctiques.

El riudomenc Gerard Aubí, tècnic, assistent i agent de futbolistes, amb passat al RCD Espanyol, a l'Atlètic de Madrid o a les categories inferiors de la Selecció Catalana, és director de l'àrea internacional del Pathfinder FC. Aubí valora el nivell de les instal·lacions  de la Costa Daurada com unes de les millors d'Europa, i destaca que han estat un dels motius clau per a venir-hi. 

De fet, tres joves estatunidencs sub-17 de la mateixa acadèmia Pathfinder, l'equip sènior de la qual competeix a United Soccer League Two, la quarta divisió del futbol estatunidenc, ja s'entrenen a les instal·lacions de Salou. Inclús, segons el mateix 'Diari de Tarragona', han participat en entrenaments amb els juvenils del Nàstic, la Fundació Futbol Base Reus i el Santes Creus.

El Pathfinder FC té un equip professional i ofereix més camins professionals

L'acadèmia Pathfinder FC combina a Nova York entrenament d'alt nivell, instal·lacions a l'avantguarda i oportunitats a l'NCAA. Es tracta de la National Collegiate Athletic Association, el màxim nivell del futbol universitari estatunidenc. A més, el programa esportiu de l'acadèmia també ofereix sortides professionals  als jugadors, el desenvolupament gratuït i una acadèmia residencial on els joves futbolistes poden viure.