Andrea Fuentes durant una competició amb la selecció dels Estats Units

La vallenca Andrea Fuentes salva la vida a una nedadora: ensurt de mort

És l'actual entrenadora de natació sincronitzada de l'equip dels Estats Units i ha rescatat la seva nedadora, Anita Alvarez

El recinte on s'està celebrant la ronda preliminar del Mundial de Natació de Budapest s'ha quedat sense alè durant uns instants. La nedadora nord-americana Anita Álvarez es desmaiava a l'interior de la piscina en acabar l'exercici i s'afonava.

Ningú reaccionava i la primera que ho ha fet ha sigut la seva entrenadora de la selecció de natació artística, la vallenca Andrea Fuentes. En un acte impulsiu, es llençava a l'aigua i nedava amb totes les forces per arribar-hi i salvar-li la vida.

Uns instants que han deixat tots els presents pausats, en silenci i deixant imatges impactants dels moments del rescat a l'interior de l'aigua i un cop ja han sortit a fora.

Fuentes, després de l'ensurt, ha informat que la nedadora Anita Álvarez es troba «bé» després d'haver-se desmaiat a l'interior de l'aigua en finalitzar el seu exercici del Mundial a la capital d'Hongria.

Per Anita Álvarez no era la primera experiència en un Campionat del Món, ja que tornava a Budapest després de participar-hi el 2017. També suma dues experiències en Jocs Olímpics. Álvarez ha acabat en setena posició la prova amb una puntuació de 87.6333, justo per darrere de la catalana Iris Tió.

«No era el primer cop»

Andrea Fuentes ha estat l'heroïna d'aquest Mundial de Natació. Una situació molt complicada, però amb una reacció ràpida. En declaracions a 'El Partidazo' de la Cadena Cope, explica que «en altres ocasions també vaig haver de rescatar-la, però no va ser tan greu. Avui ha estat dos minuts sense respirar».

«Quan una nedadora acaba el primer que fa és respirar, ella s'afonava i ningú reaccionava, així que m'he llençat jo», destaca la vallenca.

La nedadora dels Estats Units, Anita Álvarez, es començava a desmaiar a l'interior de l'aigua quan Andrea Fuentes s'ha llençat per treure-la de la piscina, ajudada per un auxiliar del campionat. «Els metges insisteixen que tot està bé (...) Els esportistes posem el cos al límit, ha descobert avui on està el seu límit», comenta Fuentes.

«Estic que no m'ho crec. Ha sigut apoteòsic, Anita no respirava. L'he intentat despertar a bufetades i obrint-li la mandíbula», ha sentenciat Andrea Fuentes.