Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la Volta Ciclista a Catalunya

L’Anella Mediterrània, sortida de la sisena etapa d’una Volta Ciclista atípica i centenària

L'edició número cent de la cursa, que ja es va suspendre per la pandèmia, arrenca demà en format 'bombolla', novetats i un gran nivell

La Volta Ciclista a Catalunya començarà demà dilluns, 22 de març, i acabarà el pròxim diumenge, dia 28, amb la il·lusió redoblada de poder celebrar —un any després, arran de la pandèmia— la seva edició centenària, amb ciclistes de renom i un recorregut innovador i ambiciós. Un recorregut «atractiu i exigent», segons l’organització, al llarg de 1.095,5 quilòmetres és el que es trobaran enguany els ciclistes en una Volta que, amb un segle d’història, recupera com a novetat una contrarellotge individual i dos grans finals en alt.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Sebastià Masdeu, Mariano Cañardo, Miquel Poblet, Joaquín Galera, Miguel Indurain i Alejandro Valverde —que serà sobre la bicicleta— seran homenatjats en cadascuna de les etapes d’una Volta que tindrà pugnes en esprint, la ‘crono’, dues arribades en alt a Vallter 2000 i Port Ainé i la sempre bonica lluita final al circuit de la muntanya màgica de Montjuïc, a la ciutat de Barcelona.

Per novena edició consecutiva, la Volta a Catalunya començarà i acabarà a Calella, amb una primera etapa de mitja muntanya, mentre que la segona etapa serà l’escenari de la contrarellotge de 18,5 quilòmetres amb inici i final al Pla de l’Estany. La tercera etapa serà la més llarga d’aquesta edició, amb 203,5 quilòmetres, amb el final a l’estació de Vallter 2000, de categoria especial, i amb sortida inèdita des del Canal Olímpic de Catalunya.

La sisena etapa, amb sortida des de Tarragona

La quarta jornada serà també d’alta muntanya, amb sortida a Ripoll i nou final en alt, a l’estació de Port Ainé, tot i que els corredors hauran de pujar el Coll de Toses (primera categoria) i el port del Cantó (especial). La Pobla de Segur i Manresa seran la sortida i meta de la cinquena etapa i la sisena, entre l’Anella Mediterrània de Tarragona i Mataró, comptarà amb un «espai emblemàtic» com el Circuit de Barcelona-Catalunya; mentre que Barcelona, i en concret la muntanya de Montjuïc —pujant per la històrica banda del castell— tornaran a ser protagonistes durant l’últim dia.

Malgrat que entre els sis equips convidats i triats per l’organització per ser a l’edició centenària hi havia l’Alpecin-Fenix de Bèlgica, aquests no podran ser a la cita arran de tres casos de coronavirus entre el seu ‘staff’, per evitar possibles contagis a la Volta i minimitzar riscos.

Grans noms, grans absències

La Volta segueix atraient grans noms del gran grup internacional, per la duresa de les seves etapes i per la història que hi ha darrere de la cursa. No obstant això, importants figures del present com Tadej Pogacar, Primoz Roglic, Mikel Landa o Max Schachmann no seran a la sortida de Calella, ni tampoc el vigent campió, Miguel Ángel ‘Superman’ López. Per contra, el Movistar Team vol compensar l’absència de López, el seu flamant fitxatge, amb el trident Enric Mas, Marc Soler i Alejandro Valverde. Pugnaran amb Richard Carapaz (INEOS Grenadiers), Hugh Carhy (EF), Jai Hindley (DSM) o Simon Yates (BikeExchange).

A més, el potent Jumbo-Visma no tindrà a Roglic pero sí a Steven Kruijswijk, George Bennett o el renovat Sepp Kuss per aspirar a tot. El català David de la Cruz liderarà el UAE-Team Emirates, i grans noms del passat recent com Nairo Quintana (Arkéa Samsic) o Chris Froome (Israel Start-Up Nation) intentaran fer-se veure. Un talent jove com Clément Champoussin (AG2R Citroën), els sempre combatius João Almeida (Deceuninck-Quick Step) o Thomas de Gendt (Lotto Soudal), l’escalador Jan Hirt (Intermarché-Wanty), el ‘correcamins’ Marc Hirschi (UAE) i l’explosiu Peter Sagan (BORA) també podrien donar un gran espectacle a les carreteres catalanes.

Sense públic a les sortides ni arribades

Aquesta edició tan especial de la Volta Ciclista a Catalunya se celebrarà en format ‘bombolla’ per aïllar els corredors, el personal dels equips i l’organització de l’exterior, i les sortides i arribades de la cursa es faran sense públic. Les zones de sortida i de meta estaran delimitades per tanques i el públic no hi podrà accedir per «evitar aglomeracions i poder preservar la ‘bombolla’ de cursa». Entre altres mesures de seguretat que contemplen els protocols, no s’anunciaran tampoc «les zones d’avituallament al llarg del recorregut».