Xavi Bartolo a la sala de premsa de l'Estadi Municipal

Xavi Bartolo, entrenador del CF Reus: «Miguel Linares no vol jugar»

Xavi Bartolo fa pública la negativa del davanter Miguel Linares a jugar dissabte contra Las Palmas. El lleidatà ajornaria el matx si es jugués més endavant

Xavi Bartolo, entrenador del CF Reus, ha tornat a realitzar un exercici de transparència a la sala de premsa de l’Estadi Municipal de Reus. El tècnic lleidatà ha parlat davant els nombrosos mitjans de comunicació després d’un matí ple de reunions entre el màxim accionista Joan Oliver, el cos tècnic i els jugadors del primer equip. Quan Bartolo s’ha posat davant de la mirada pública, encara no sabia si el duel contra Las Palmas s’anava a disputar i ha deixat clar que «no tenim clar si demà jugarem, tenim antecedents en partits anteriors on la federació ha dictat que s’acabi jugant, jo crec que es jugarà».

Tot i Bartolo creu que s’acabarà jugant, ha deixat clara la seva opinió si depengués d’ell: «Si tinguéssim la certesa que tot se solucionarà i que podrem jugar en una nova data i en millors condicions, potser seria millor que se suspengués». Diferent és la versió del club a institució: «El club, sempre que ens hem trobat en aquesta situació, ha transmès que vol competir».

 

Xavi Bartolo a la sala de premsa de l'Estadi Municipal
Xavi Bartolo ha protagonitzat un nou exercici de transparència davant els mitjans de comunicació | Joan Alfons López

Linares es nega a jugar

Xavi Bartolo també ha revelat públicament que Miguel Linares, davanter del CF Reus, ha demanat no jugar l’encontre després de complir el partit de sanció per la cinquena targeta groga provocada davant el Málaga: «Linares no vol jugar, és una opció seva, no se n’amaga, m’ho ha comunicat a mi i als seus companys, pensa que el seu cicle aquí ha acabat. Amb Miguel no podem comptar, pot agradar-me més o menys però no em queda més solució que respectar-ho, no puc fer-hi més».

Sobre el matí ple de reunions, converses entre Joan Oliver i la plantilla que han durat més de dues hores, Bartolo ha afirmat que «ens ha comunicat que segueix treballant per una solució definitiva que possibiliti al Reus seguir competint amb regularitat». Sobre aquestes negociacions, el tècnic ganxet afirma que «pel que sé, hi ha una negociació molt avançada que pot arribar a bon port però el marge de temps no és molt gran. Tinc la sensació que o es produeix aquest cap de setmana o ja no es produirà».

 

Joan Oliver sortint de les oficines de l'Estadi
Joan Oliver s'ha reunit amb la plantilla i el cos tècnic durant més de dues hores al llarg del matí | Joan Alfons López

Canvi de discurs amb la plantilla

Si fa unes setmanes el cos tècnic demana a l’equip competir per ajudar a la supervivència del club, Bartolo ha mostrat un lleuger canvi de discurs: «Tot està condicionat pel mercat de fitxatges, els jugadors volen tenir la possibilitat de desvincular-se de l’entitat si no hi ha una solució definitiva que permeti solucionar-ho tot.  Ara els futbolistes miren el vessant professional, si hi ha un projecte amb el nou inversor. No tinc dubte que si tot se soluciona, voldran seguir en el projecte. Si això no és així, amb les deu o onze fitxes que tenim, el CF Reus no té recorregut esportiu a la categoria».

Bartolo ha tractat moltes altres qüestions. L’adéu d’Isaac Cuenca, la proposta de sanció del jutge instructor de LaLiga i la darrera setmana d’entrenaments són altres temes que pots recuperar en el Facebook Live de la part superior al text.