Un jugador del CB Salou rep la pressió d'un rival

Jornada perfecta a la Lliga EBA: el CBT és més líder i el Valls i el Salou volen playoff

Triple victòria del nostre bàsquet després de la jornada 18 de la fase regular. El CBT consolida el lideratge i el Valls i el Salou són a un i dos partits del playoff

El CB Salou se situa a dos partits de la promoció d'ascens | Jonay González / CB Salou

Jornada rodona la d’aquest cap de setmana per al bàsquet més professional del Camp de Tarragona. Els tres representants del territori han sumat una victòria que ha anat acompanyada de bons resultats que provoca que l’Ibersol Club Bàsquet Tarragona sigui més líder després d’augmentar a tres els partits de diferència respecte al segon classificat i que el Club Bàsquet Valls i el Club Bàsquet Salou se situïn a un i dos partits, respectivament, de poder entrar en les places de promoció d’ascens a la LEB Plata.

El CBT compleix amb el pronòstic

El CB Tarragona ha sumat una previsible però no menys meritosa victòria a la pista del Palma Air Europa després d’imposar-se per 54 a 82. Els homes dirigits per Berni Álvarez no han donat cap opció al seu rival i han marcat la tònica del matx des d’un bon inici després de quallar un primer quart incontestable: 5 a 25. Aquest parcial ha definit la resta de l’encontre. Tot i patir les baixes de Loras  i Sorolla  en el joc interior, els tarragonins han estat molt superiors.

El segon joc l’han empatat (13-13), arribant al descans amb un 18-38 que s’ampliaria en un tercer quart amb un 18-23 i el darrer temps amb un 18-21 que feia pujar el contundent 54-82 al marcador. Ferran Torres amb setze punts i sis rebots quallava una valoració de 20, la mateixa que Dani Tugores, homes més destacats del duel. Aquest triomf deixa el CBT líder amb quinze victòries mentre que hi ha un empat entre quatre equips amb dotze triomfs: Sant Adrià, Mollet, Mataró i Cornellà. Dissabte vinent a les 16.00 hores, pròxima cita al Serrallo rebent precisament un dels rivals directes: el Mollet.

Acció del CBT a la pista del Palma
Els tarragonins van endur-se els dos punts de la pista del Palma Air Europa | CBT

El Valls esclafa el Cornellà

El CB Valls va donar un cop de mà al CBT després d’imposar-se per un contundent 96 a 66 al CB Cornellà, rival directe dels blaus i també dels vallencs en la lluita per la promoció d’ascens. L’equip dirigit per Oriol Pozo presenta de forma rotunda la seva candidatura per colar-se entre les quatre primeres posicions quan acabi la fase regular de la campanya per poder competir en el playoff d’ascens a la LEB Plata. Els de l’Alt Camp van fregar la perfecció davant els barcelonins, encetant el matx amb un primer quart favorable per 25 a 14. Abans del descans van millorar el bagatge doblant el rival amb un 30 a 14 que deixava un escandalós 55-28 a l’equador del duel.

Amb aquesta diferència, només calia saber gestionar l’avantatge per conservar el triomf. Els vallencs no es van relaxar i van augmentar la diferència amb 19-16 en el tercer joc i un 22-22 en el darrer, fent pujar el contundent 96-66 a l’electrònic. Com ja és habitual, Victor Vinos va proclamar-se jugador més valorat del partit després de 28 punts, dos rebots i sis assistències. El duel deixa el Valls en la setena posició amb onze triomfs, a només un de la segona posició. Dissabte vinent a les 20.00 hores, visita al Badalonès  per seguir amb l’escalada final.

El CB Valls i l'afició, fent-se una fotografia després del partit
La comunió de l'equip i l'afició segueix enfortint-se | CB Valls

El Salou reacciona i s’imposa al Sants

La victòria més ajustada del cap de setmana per als tarragonins l’ha aconseguit el CB Salou. Els homes dirigits per Jesús Muñiz han guanyat per 68 a 62 al Sants i se situen a només dos partits de la promoció d’ascens. Els de la Costa Daurada han sumat un triomf que ha arribat després de reaccionar a un fluix primer quart on els visitants s’imposaven per cinc punts (8-13). El despertar dels grocs no s’ha fet esperar i abans del descans ja manaven en el marcador després d’un 25-18 que feia lluir un ajustat 33-31 a l’electrònic.

Els salouencs no han pogut aixecar el peu de l’accelerador en cap moment i fruit del bon treball han pogut augmentar la diferència en el tercer quart (19-16) i en els darrers minuts de matx (16-15), deixant constància en el marcador del 68-62 final. Edu Villacampa, amb dos punts però onze rebots i quatre assistències, ha estat el jugador més decisiu i valorat. Dissabte vinent a les 18.00 hores, el Salou visitarà la pista del Sant Adrià per intentar escurçar més les diferències amb el grup capdavanter que segueix els passos del CBT.