Francesc Canals donant instruccions als seus jugadors

Ploms i Valls aconsegueixen un doblet de victòries a la Copa Catalunya

Els reusencs sumen la primera victòria de la temporada davant l’Alpicat mentre que les vallenques sumen la segona seguida a casa davant el Premià

Francesc Canals donant instruccions als seus jugadors | Joan Alfons López

Doble alegria en la vuitena jornada de la Copa Catalunya de bàsquet després de la primera victòria del Club Natació Reus Ploms Salle i del segon triomf del Club Bàsquet Valls Lear. Després de dos mesos de competició, els dos representants del Camp de Tarragona s’han posat d’acord per aconseguir uns triomfs molt valuosos que els permet mirar el futur amb més optimisme.

El Ploms s’estrena

Després de sis derrotes consecutives, el Reus Ploms Salle no volia endarrerir més la victòria i l’ha aconseguit després de superar per 74 a 71 l’Alpicat, equip de la zona alta de la classificació. Els ganxets, que ja havien ofert una altra imatge molt més convincent a la pista del Sant Cugat Negre (líder), han fet un pas més i han superat l’Alpicat per estrenar el caseller de triomfs. El duel, extremadament igualat, ha viscut fins a nou canvis de guanyador en el marcador. El 16 a 17 del primer quart donava a entendre la igualtat d’un encontre que els plomistes tindrien sis punts per darrere en el descans (34-40).

Ha estat en el tercer quart quan els homes de Francesc Canals han passat per sobre del seu rival amb un 28-11 que deixava un 62-51 a deu minuts pel final. Tot i que els lleidatans han reaccionat en el darrer temps, arribant a situar-se dos punts per sobre a tres minuts del final (67-69), els reusencs han mantingut la calma i un triple d’Airosius Martynas situava el Ploms per davant (70-69) per no deixar escapar el triomf, el primer de la campanya que no evita que els del Baix Camp segueixin sent cuers, ara amb un triomf i sis derrotes. Alfonso Ribera ha estat el màxim anotador plomista amb dinou punts.

Imatge d'arxiu del CB Valls Lear
Imatge d'arxiu del CB Valls Lear | Joan Ribera / FCBQ

El Valls repeteix al Joana Ballart

El CB Valls ha sumat la segona victòria de la temporada, la segona seguida com a local, després d’imposar-se per 61 a 50 al Premià. El conjunt dirigit per Benet Ibáñez ha saltat a la pista molt més encertat que el rival i ja ha avisat imposant-se en el primer quart per 16 a 8, marcador que ha estat lleugerament contrarestat pels visitants amb un parcial de 12-14 abans del descans que ha deixat el 27-22 a favor dels locals després dels primers vint minuts d’encontre. No seria fins al tercer quart quan es decidiria el matx. Un parcial aclaparador de 25 a 8 donava un 56-30 que el Premià només podria maquillar en el darrer quart amb un 8-20 que feia pujar el 61-50 definitiu.

Els setze punts d’Elisabet Salat i els quinze de Lourdes Lorente i Laia Gené han contribuït a un triomf que deixa el Valls en la novena plaça amb dues victòries i sis derrotes després de vuit jornades.