El Valls, favorit per jugar els quarts de final de la Lliga Catalana EBA

El Valls assalta el Serrallo del CBT i és favorit per passar als quarts de final

El Valls s’imposa a la pista del CBT (67-70) i si guanya al Salou al Joana Ballart el pròxim dissabte es classificarà pels quarts de final de la Lliga Catalana EBA. Si perd per poca diferència, es classificarien els del Serrallo

El Valls, favorit per jugar els quarts de final de la Lliga Catalana EBA | JC Borrachero / CBT

El Club Bàsquet Valls ha sorprès l’Ibersol Club Bàsquet Tarragona i s’ha endut el triomf en la segona jornada de la fase de grups de la Lliga Catalana EBA després d’imposar-se per 67 a 70 a l’equip dirigit per Berni Álvarez. Els d’Oriol Pozo, que s’estrenaven en la competició després de descansar en la jornada inaugural, es converteixen així en els favorits per fer-se amb un dels bitllets per als quarts de final del torneig perquè dissabte a les 19.00 hores jugaran al Pavelló Joana Ballart de Valls el darrer encontre davant un Club Bàsquet Salou que està obligat a guanyar per tenir opcions de seguir viu.

El CBT pren de la seva medicina

L’Ibersol CBT, que dissabte passat es va imposar al Salou en els darrers minuts del partit després d’anar quasi tot l’encontre per sota en el marcador, ha rebut davant els vallencs allò que va etzibar al conjunt de la Costa Daurada. Tot i que el Valls va saltar sobre la pista amb força, imposant-se per 2 a 6 en els primers instants de partit, el local Tugores feia reaccionar els blaus amb un parcial de 7 a 0 per situar un prometedor 9 a 6 que s’ampliaria en un punt al final d’un primer quart que acabaria amb 20 a 16 favorable al CBT. En els segons deu minuts, les defenses s’imposarien als atacs i hi hauria menys anotació però mantenint-se la distància de quatre punts (32-28).

Una distància que el Valls eliminaria en els primers instants després del descans (33-33) però que es trobaria davant amb una bona actuació d’un Ferran Torres que, junt amb els seus companys, ajudarien a situar els blaus per davant de nou (51-49) al final del tercer quart. I no seria fins als darrers deu minuts quan el Valls capgiraria l’electrònic de forma definitiva. Els de Berni Álvarez, que arribaven a disposar de dos punts d’avantatge com a molt, veien com a un minut i mig per al final, els de l’Alt Camp es posaven per davant en el marcador amb un triple (65-66) per després confirmar el triomf amb un 67-70 que deixa els vallencs com a favorits per a classificar-se.

Dissabte a les 19.00 hores, una victòria del Valls classificaria els d’Oriol Pozo mentre que un triomf del Salou obligaria a mirar el basquet average general que serà de +7 per al CBT i que, a hores d’ara, és de +3 pel Valls i -10 pels salouencs. El Valls es classificarà guanyant, el CBT ho farà si el Salou guanya per 17 o menys punts de diferència. En cas d’un triomf salouenc per 18 o més punts de diferència, els classificats serien els de Jesús Muñiz.