Llançament inicial del Sants-CBT

El CBT i el Valls guanyen i el Salou cau davant l’Olivar

Els tarragonins i els vallencs tanquen la jornada com a visitants amb una victòria. El Salou, que jugava a casa, ha cedit la vuitena derrota de la campanya

El CBT ha sumat la 14a victòria de la campanya | CB Tarragona

Dues alegries i una tristesa en la jornada 17 de la  Lliga EBAdesprés de les victòries de l’Ibersol Club Bàsquet Tarragona davant el Sants i del Club Bàsquet Valls a la pista del potent Sant Adrià i de la derrota del Salou a casa davant l’Olivar. Els blaus segueixen líders en solitari amb dos encontres de diferència respecte al segon classificat mentre que el Valls s’enganxa a la sisena plaça amb el tercer triomf seguit i el Salou cau fins a la vuitena posició.

El CBT escombra el Sants

La victòria més còmoda de la jornada l’ha protagonitzat l’Ibersol Club Bàsquet Tarragona. Els blaus s’han imposat en el migdia de diumenge per 52 a 92 a la pista del Sants després d’un matx sense història que ha estat dominat des del principi i fins al final pel conjunt entrenat per Berni Álvarez. Els cebetistes deixaven clares les seves intencions amb un primer quart que s’enduien per onze punts de distància (19-31), ampliant el seu marge abans del descans amb un parcial de 8 a 19 que deixava un 27-50 en el marcador. Aquesta aclaparadora diferència aniria a més en els dos darrers jocs del matx.

El tercer quart es decantava per 14 a 22 mentre que el quart i definitiu joc queia per 11-20, fent pujar al caseller el definitiu 52-92. Triomf de 40 punts de diferència que deixen els blaus en la primera plaça amb catorze victòries, dues més que un Cornellà que és segon amb dotze triomfs. Ferran Torres i Pape Mbaye han acabat amb els mateixos punts de valoració, tot i que el segon ha estat el més anotador del seu equip després de vint punts. La pròxima cita de l’equip dirigit per Berni Álvarez serà diumenge 16 a les 12.30 hores jugant novament fora de casa. En aquesta ocasió es visitarà la pista del Palma Air Europa.

El Valls la fa grossa contra el Sant Adrià

El Club Bàsquet Valls ha donat una de les sorpreses de la jornada després d’imposar-se per 78 a 81 a la pista del Sant Adrià, conjunt que començava la jornada ocupant la segona posició del torneig. Els homes dirigits per Oriol Pozo han fet un pas per aproximar-se a la zona més elevada de la lliga gràcies a un triomf que ha estat a punt d’escapar-se en el darrer quart després de ser superiors en els tres primers. Els primers deu minuts de partit es decantaven per als de l’Alt Camp gràcies a un 22-25 que s’ampliaria amb un triomf de cinc punts de distància abans del descans. El 37-45 al temps de descans aniria a més en el tercer joc.

Després d’un parcial de deu minuts que acabat amb 18-21, el marcador lluïa un esperançador 55 a 66. Onze punts de marge que els vallencs havien de defensar en el darrer tram del matx. Un avantatge que ha estat a punt de desaparèixer. Els barcelonins no s’han rendit i han aconseguit reduir la distància a només tres punts. Afortunadament, ha estat suficient per a què els vallencs s'emportessin el triomf cap a casa. Víctor Vinos, amb tretze punts, tres rebots i quatre assistències, ha estat el jugador vallenc més destacat. Dissabte 15 a les 18.00 hores, nou compromís d’alçada al Joana Ballart amb la visita del Cornellà.

Barksdale rep la pressió d'un rival
CJ Barksdale ha estat el màxim anotador dels salouencs amb tretze punts | Jonay González / CB Salou

El Salou ensopega davant l’Olivar

La nota negativa de la jornada ha estat la derrota del Salou davant l’Olivar per 72 a 77. Els de la Costa Daurada, favorits amb la classificació a la mà, s’han vist superats per un Olivar que ha aconseguit la segona victòria consecutiva que el permet allunyar-se de les tres darreres places. La màxima igualtat ha marcat allò que s’ha vist en els primers 20 minuts de partit. Els dos primers quarts han acabat amb doble simetria. El primer ha finalitzat amb empat a dinou mentre que el segon ho ha fet amb empat a divuit. El 37-37 al descans no es trencaria fins al tercer quart, quan els aragonesos han estat superiors i més encertats en els llançaments, aconseguint fer pujar el 53-59 que posaria coll amunt el duel per als homes entrenats per Jesús Muñiz.

Faltaven deu minuts per al final i els salouencs havien de trobar una reacció per evitar la derrota. Han aconseguit guanyar el set però no de la forma suficientment contundent com per a sumar la desena victòria de la lliga. El 19-18 final ha deixat el 72-77 en uns darrers instants de partit d’infart. Faltaven 30 segons per al final i l’empat era una realitat (72-72). Edu Villacampa,  amb nou punts, dotze rebots i tres assistències ha estat el milllor jugador salouenc del matx. Diumenge 16 a les 18.00 hores, els grocs rebran la visita del Sants.