Acció del CBT-Mollet d'aquest dissabte

El CBT no falla, el Valls segueix en ratxa i el Salou punxa a la Lliga EBA

El CBT segueix intractable i seguirà líder amb tres partits d’avantatge mentre que el Valls manté la ratxa. El Salou punxa i s’allunya de la segona posició

Jaume Zanca realitzant un marcatge a Roger Guàrdia | CBT

Una de freda i dues de calentes en la jornada 19 de la Lliga EBA pel que fa als representants del Camp de Tarragona. Les bones notícies les protagonitzen l’Ibersol Club Bàsquet Tarragona i el Club Bàsquet Valls després de sumar dues victòries importants en el camí cap als seus ambiciosos objectius d’aquesta temporada. La nota negativa l’ha protagonitzat un Club Bàsquet Salou que ha perdut i veu com s’allunya a tres partits la segona posició de la lliga.

El CBT no dona opció al Mollet

L’Ibersol Club Bàsquet Tarragona ha tornat a guanyar, sumant la cinquena victòria consecutiva, després d’imposar-se per 78 a 57 al Club Bàsquet Mollet, rival directe en la lluita per les primeres posicions de la classificació. Els blaus s’han imposat amb comoditat en un duel on han guanyat els quatre quarts, imposant-se en el primer per 18 a 13 i en el segon per un 26 a 20 que ha deixat un favorable 44 a 33 en el marcador. Els tarragonins anaven dirigits amb solvència cap a un nou triomf, fet que no han deixat escapar després del descans.

En el tercer quart, un 15 a 12 sentenciava un matx que acabaria amb el 78-57 final gràcies al 19-12 dels darrers deu minuts. Jordi Barberà, amb catorze punts, deu rebots i una assistència s’ha proclamat el jugador més valorat del partit amb 23 punts. Aquest triomf manté el CBT líder amb tres partits d’avantatge respecte al segon classificat, el Sant Adrià. La pròxima cita cebetista serà diumenge vinent a les 18.00 hores visitant el Mataró, nou rival de la zona alta.

El Valls guanya a Badalona i s’enganxa al 100% al playoff d’ascens

El Club Bàsquet Valls ha sumat una nova victòria, la cinquena consecutiva, després de guanyar a la pista del Badalonès  per un contundent 64 a 83 que confirma, per si no estava prou clar, les aspiracions de l’equip dirigit per Oriol Pozo per jugar la promoció d’ascens a la LEB Plata. Els de l’Alt Camp han sumat un nou i convincent triomf després d’un matx que han començat a decantar en els primers deu minuts de joc gràcies a un aclaparador 7 a 24. La reacció local no s’ha fet esperar i han despertat en el segon quart, imposant-se al Valls per un parcial de 18 a 14 que situava el 25-38 al descans.

Tretze punts de diferència que els vallencs han estat capaços de gestionar amb saviesa, perdent el tercer quart només per un punt (19-18) i tornant a imposar el seu joc i encert en els deu darrers minuts on han guanyat per 20 a 27 per sumar un còmode triomf final. El resultat provoca que el Valls sumi la dotzena victòria de la lliga i se situi en la cinquena posició amb 31 punts, a només un partit del segon classificat amb el mateix balanç que el Cornellà, tercer. Dissabte vinent a les 18.00 hores, nova cita en aquesta ocasió al Joana Ballart rebent el Barberà, tercer per la cua.

Jesús Muñiz observa una jugada en atac del seu equip
El Salou no ha pogut sumar un triomf contra el nou segon classificat | Jonay González / CB Salou

El Salou no pot amb el Sant Adrià

El Club Bàsquet Salou no ha pogut seguir amb la seva escalada a la classificació i ha perdut a la pista del Sant Adrià per 78 a 66. La derrota tampoc ha servit per ajudar a ampliar el lideratge del CBT, qui manté els tres partits de diferència respecte al segon, un Sant Adrià que ha sumat els dos punts del triomf contra els de la Costa Daurada. Tot i el triomf final, el duel ha començat força equilibrat. Cap dels dos conjunts ha aconseguit trencar el matx en el primer quart, temps que ha finalitzat amb un ajustat 19 a 18. No ha estat fins al segon joc quan els locals han agafat avantatge gràcies a un 20-15 que deixava un 39-33 al marcador.

Sis punts de diferència que s’han convertit en tretze després d’un 24 a 17 en el tercer quart, moment on el duel s’ha trencat, confirmant-se la derrota salouenca en els darrers deu minuts on, parcialment, s’han imposat per 15 a 16, deixant el 78-66 final a l’electrònic. Amb aquesta derrota, els salouencs queden vuitens amb deu victòries i nou ensopegades i veuen com la segona plaça marxa a tres partits quan queden set en joc. Diumenge vinent a les 18.00 hores, nou encontre a Salou amb la visita del Cornellà, rival de la zona alta.