Ferran Torres defensa la possessió de la pilota

El CBT i el Valls sumen la setena victòria seguida

Victòria del líder CBT i d’un CB Valls que puja fins a la quarta posició per presentar la clara candidatura a la promoció d’ascens. El Salou perd pistonada i cau al vuitè lloc

El CBT ha sumat la setena victòria seguida | CBT

El bàsquet del Camp de Tarragona segueix sumant alegries. L’Ibersol CBT i el CB Valls han sumat una victòria de nou, sent la setena jornada consecutiva que ho aconsegueixen. Els tarragonins segueixen líders amb divuit victòries mentre que els vallencs pugen a la quarta posició, empatat amb la tercera plaça que és la darrera que dona accés a la promoció per ascendir a la lliga LEB Plata. La nota negativa del cap de setmana ha estat per un Salou que ha perdut i queda quelcom despenjat de la promoció d’ascens.

El CBT no falla

L’Ibersol Club Bàsquet Tarragona no ha donat marge a la sorpresa i s’ha imposat per 71 a 56 al Roser, cuer de la categoria, en un encontre on els barcelonins van arribar a sorprendre amb una important reacció en el segon quart, miratge d’allò que seria el matx en línies generals. Els de Berni Álvarez van saltar a la pista sent conscients que podien deixar virtualment segellada la participació en el playoff per ascendir, tot i que encara cal defensar la primera plaça. Quan falten cinc jornades per al final del torneig, els blaus conserven tres duels de diferència contra el Sant Adrià, a l’espera de disputar el matx de tornada al Serrallo  entre ambdós.

Pel que fa al matx contra el Roser, els cebetistes van imposar-se molt contundentment en el primer quart, doblant el resultat del rival: 23-11. La sorpresa arribava en els segons deu minuts, quan els visitants equilibraven el marcador amb un 14-21 que deixava un 37-32 al descans. Seria un miratge perquè els tarragonins tornarien a imposar-se per 17 a 14 i 17 a 10 en el tercer i darrer temps, confirmant així un còmode triomf per 71 a 56 després d’un partit on va destacar l’actuació de Ferran Torres amb dinou punts, onze rebots i una assistència. Dissabte vinent a les 18.00 hores i contra el Valls, darrer derbi de la temporada en un duel d’equips en plena forma.

El Valls celebrant un triomf
Els vallencs han sumat la catorzena victòria de la campanya | Àngel Ullate

El Valls suma la setena victòria seguida

El Club Bàsquet Valls ha sumat una nova victòria, la setena consecutiva, després d’imposar-se per 63 a 74 a la pista del Castelldefels. Els barcelonins, que es van imposar per quatre punts en el duel d’anada, han vist com els de l’Alt Camp els hi ha guanyat el ‘bàsquet average’ particular i, per acabar-ho d’adobar, els supera en la classificació per situar-se quart amb un balanç de catorze victòries i set derrotes, la mateixa xifra que un Mollet  que és el darrer equip que disputaria la promoció d’ascens a LEB Plata. Els homes dirigits per Oriol Pozo han tornat a sumar un vital triomf després d’un duel que començaven manant amb un 15 a 20 favorable.

El Castelldefels no ha tardat a reaccionar i ha equilibrat el partit arribant a un 35-35 al temps de descans. No ha estat fins al tercer quart quan el Valls ha aconseguit trencar el partit després d’un contundent 13 a 22 que deixava un optimista 48-57 que finalment ha augmentat al 63-74 definitiu. Víctor Vinos ha estat novament el jugador més valorat del matx després de setze punts, sis rebots i cinc assistències. Aquest triomf, el setè seguit, confirma el Valls com un clar candidat a jugar la promoció d’ascens ara que travessa la millor ratxa de la lliga, només igualada per un CBT  que és el pròxim rival vallenc dissabte a les 18.00 hores.

Acció del partit del Salou aquest cap de setmana
Els salouencs han patit la desena derrota de la temporada | Jonay González / CB Salou

El Salou cau a la pròrroga

El Club Bàsquet Salou ha patit aquesta jornada una de les derrotes més doloroses de la temporada. Ha perdut per 75 a 72 a la pista del Badalonès un matx que va arribar a empatar després d’un pèssim inici de partit. Els de la Costa Daurada saltaven a la pista i veien com el seu rival els superava per 21 a 13 en el primer quart, marcador que necessitarien tota la resta del partit per equilibrar-lo. Després de reaccionar en el segon quart amb un 16 a 21 que deixava un 37-34 a l’electrònic, el homes dirigits per Jesús Muñiz van arribar un punt per sota al final del tercer temps després d’un parcial de 12-14 i finalment van empatar a 66 gràcies al 17-18 del quart quart.

Malauradament, la pròrroga va sentenciar els grocs amb un 9 a 6 que deixa l’equip salouenc en la vuitena posició amb un balanç d’onze victòries i deu derrotes, complicant quasi sense remei les seves opcions de disputar la promoció d’ascens a la LEB Plata, ja que la zona alta de la taula ha quedat, a l’espera de completar-se la jornada, a dos partits. No és impossible però sí que és força complicat. El millor jugador del Salou en el partit ha estat Jamal Barksdale amb 30 punts, quinze rebots i una assistència. Diumenge vinent a les 18.00 hores, nova cita rebent el Barberà Team al Pavelló Centre.