Els blaus han sumat la cinquena victòria consecutiva i són líders en solitari

El CBT és l’únic que aguanta després de les derrotes del Salou i del Valls

Els tarragonins són ara líders en solitari amb cinc victòries en cinc partits. El Salou perd el primer matx i el Valls pateix la segona derrota seguida fora de casa

Els blaus han sumat la cinquena victòria consecutiva i són líders en solitari | JC Borrachero / CBT

Una victòria de tres possibles. Aquest és el balanç de la cinquena jornada de lliga del grup C-B de la Lliga EBA, moment del campionat que deixa el primer líder en solitari del torneig: l’Ibersol Club Bàsquet Tarragona. Els blaus s’han imposat per 98 a 76 al Palma Air Europa, resultat que combinat amb la derrota del CB Salou a la pista del Sants (68-55), deixa els tarragonins sols en la primera plaça. Pel que fa al CB Valls, els de l’Alt Camp han perdut per 81 a 55 a la pista del Cornellà.

El CBT no afluixa

L’Ibersol CBT ha sumat el triomf després d’una convincent victòria per 98 a 76 davant el Palma Air Europa. Els tarragonins han quallat un gran matx davant un rival que també ha estat força encertat a l’hora d’encistellar. Els homes dirigits per Berni Álvarez han saltat a la pista del Pavelló del Serrallo molt encertats, doblant la puntuació del seu rival (22-11), parcial que començava a decantar el marcador de forma contundent per al bàndol local. El conjunt balear reaccionaria abans del descans i guanyaria el segon joc (25-29), provocant el 47-40 al descans.

No ha estat fins al tercer quart, amb un +7 per al CBT, quan es començava a encarrilar un triomf que se sentenciaria en els darrers 10 minuts amb un 23-13 que deixaria el contundent 98-76 a l’electrònic. El matx ha tingut un clar protagonista blau: un David Fernández que ha anotat 11 triples, sumant 35 punts i aconseguint 7 rebots i una assistència que li han posat un 36 de valoració. Aquest triomf deixa el CBT en la primera plaça amb cinc victòries en cinc jornades, seguit del Mataró i del Salou amb un balanç de 4-1. Els blaus no competiran la pròxima setmana per l’ajornament del partit a Mollet del Vallès i tornarà a vestir-se de curt el dissabte 2 de novembre precisament contra el Mataró.

El Salou ha patit la primera derrota de la temporada
El Salou ha patit la primera derrota de la temporada | Àngel Ullate

El Salou ensopega contra el Sants

El Club Bàsquet Salou no ha pogut mantenir la ratxa de victòries després de perdre a la pista del Sants (68-55) el primer partit de la temporada. Els de la Costa Daurada cauen fins a la tercera posició després d’un encontre que ja començaven a contracorrent després del 14-10 del primer quart del partit. Els barcelonins han ampliat la seva superioritat en el segons deu minuts amb un triomf parcial de vuit punts (20-12) que ampliava el marcador al descans fins a un 34-22. Els homes dirigits per Jesús Muñiz necessitaven reaccionar i això semblava produir-se en el tercer quart, sobretot després d’un parcial de 10-0 per als grocs i deixar un ajustat 45-43 en el final del tercer quart.

Pràcticament l’encontre es reiniciava i ambdós conjunts iniciaven els darrers 10 minuts de partit amb igualtat de condicions. Malauradament, el CB Salou no ha pogut mantenir el nivell i l’avantatge que havia guanyat en el tercer joc, l’ha perdut en l’inici del quart. Un parcial d’11 a 0 a favor del Sants ha desequilibrat un quart que ha acabat amb un 23-12 que feia pujar al marcador el 68-55 definitiu. Aquesta és la primera derrota salouenca per a un equip on avui només Siscu Moreno ha pogut sobrepassar la barrera dels deu punts anotats. Els de la Costa Daurada estan obligats a passar pàgina i buscaran refer-se el pròxim diumenge a les 18.00 hores rebent la visita del Sant Adrià.

Segona derrota seguida fora de casa del CB Valls
Segona derrota seguida fora de casa del CB Valls | Àngel Ullate

El Valls torna a punxar fora

Pel que fa al Club Bàsquet Valls, els blanc-i-vermells van perdre dissabte per 81 a 55 a la pista del Cornellà. Aquesta ensopegada, més contundent que la patida a la pista del Salou, és la segona derrota consecutiva lluny del Pavelló Joana Ballart. El duel no va tenir pràcticament història. El 21-8 a favor dels barcelonins en el primer quart van ser un preludi del resultat final, encara que en el segon quart es millorés (20-21) per deixar el 41-29 al descans. Els vallencs no van poder mantenir el nivell en el tercer joc, caient per 17-14 i els darrers deu minuts de l’encontre només van servir per ampliar l’avantatge local amb un 23-12 que provocava el 81-55 final.

Aquesta ensopegada deixa el Valls en la setena posició amb un balanç de tres victòries i dues derrotes. La pròxima cita tornarà a ser en el Pavelló Joana Ballart rebent dissabte 26 a les 18.00 hores el Badalonès.