El CBT suma la vuitena victòria seguida

El CBT s’imposa al Valls i el Salou torna al camí de la victòria

Els tarragonins s’imposen a un Valls poc encertat en atac (67-58) mentre que els salouencs tornen a assaborir el gust de la victòria vencent el Barberà (71-72)

El CBT suma la vuitena victòria seguida | JC Borrachero / CBT

L’Ibersol Club Bàsquet Tarragona mana en el bàsquet del Camp de Tarragona. L’equip blau s’ha imposat per 67 a 58 al Club Bàsquet Valls i segueix comptant els seus partits per victòria. Els tarragonins s’han endut el derbi davant els vallencs mentre que el Club Bàsquet Salou ha tornat a guanyar després de quatre derrotes seguides després d’imposar-se per la mínima (71-72) a la pista del Barberà.

El CBT s’endú el derbi

El CBT ha estat el vencedor en el derbi davant el Valls. El conjunt dirigit per Berni Álvarez ha hagut de remuntar però s’ha endut la vuitena victòria consecutiva després de capgirar un mal inici d’encontre. El Valls s’ha mostrat més encertat per començar i el 10 a 18 favorable als de l’Alt Camp era una mostra de les intencions dels homes entrenats per Oriol Pozo. Aquests, únics que han guanyat el CBT en partit oficial aquesta temporada, han pogut aguantar quasi intacta l’avantatge en l’electrònic. Un equilibrat segon quart deixava set punts amunt el Valls (31-38) en el temps de descans.

No ha estat fins al tercer quart quan el CBT ha despertat i el Valls no ha pogut mantenir el ritme. Únicament onze punts anotats en deu minuts ha estat un bagatge molt pobre per a un conjunt vallencs que ha vist com els locals remuntaven amb contundència per situar-se per davant en l’electrònic a deu minuts del final (51-49). Els de l’Alt Camp tampoc han trobat la seva millor versió en els darrers deu minuts. La manca d’encert a l’hora d’encarar la cistella (només nou punts en el darrer quart) han permès el CBT sumar un còmode triomf (67-58) que deixa el conjunt de Berni Álvarez situat en la primera plaça amb l’inici de temporada perfecte després de vuit victòries en vuit jornades. Per la seva banda, el Valls es queda amb un balanç de cinc victòries i quatre derrotes.

El Salou pot celebrar un triomf de nou
El Salou pot celebrar un triomf de nou | Àngel Ullate

El Salou trenca la mala ratxa

El CB Salou ha patit fins al darrer instant de partit però ha aconseguit tallar la mala ratxa de resultats després d’imposar-se a la pista del Barberà per la mínima, un ajustadíssim 71 a 72 que a punt ha estat de costar un disgust. L’equip dirigit per Jesús Muñiz encetava el matx a un ritme superior al del seu rival. El 15-26 del primer quart és un clar exemple del major encert i bona arrancada dels grocs, que aconseguien onze punts de diferència en deu minuts. El segon joc ha seguit la mateixa línia però quan semblava que els de la Costa Daurada aconseguirien ampliar a dotze els punts (27-39 a tres del descans), els locals han reaccionat i han maquillat el marcador en uns darrers minuts amb poques cistelles per ambdós conjunts. Amb 31-39 s’arribava a un descans que deixaria pas a un tercer joc on el Barberà ha començat a despertar.

Els locals han retallat distàncies fins a tancar el quart a només set punts de distància, una dinàmica que han mantingut fins a arribar a un ajustat 59-61 quan faltaven cinc minuts per al xiulet final. Edu Villacampa, que ha pogut tornar a jugar posava remei al 65-61 que gaudien els barcelonins per situar-se només dos per sota, marcador que tornarien a decantar Gerard Santiago i Joan Eduard amb una sèrie d’anotacions que situaven un 67-68 a dos del final. Un triple de Marc Ollé feia pujar el 67-71 però no ha estat fins als dos darrers tirs lliures favorables als salouencs que el triomf s’ha confirmat: 71-72, cinquena victòria de la temporada en un equip on Marc Ollé ha estat el màxim anotador amb 19 punts mentre que els millors valorats han estat Edu Villacampa i Gerard Santiago.