El Salou celebrant un triomf

El Salou, únic en guanyar en el retorn de la Lliga EBA

Els salouencs s’imposen a la pista del Mataró mentre que l’Ibersol CBT perd el segon partit seguit al Serrallo i el Valls cau de tres davant el Sants

Els salouencs han sumat un triomf de prestigi | Àngel Ullate

Força amarg ha estat el retorn del millor bàsquet masculí del Camp de Tarragona. Només el Salou ha pogut encetar el 2020 amb un triomf després d’imposar-se a la pista del Mataró per 61 a 68, triomf que no ha anat acompanyat de bons resultats d’un Ibersol CBT que ha perdut contra el Badalonès el segon partit seguit com a local (67-73). En aquesta ocasió ha estat el Badalonès qui s’ha endut el triomf del Serrallo. Pel que fa al Valls, els d’Oriol Pozo han caigut per tres punts de diferència davant el Sants (69-72), encaixant així la setena derrota de la campanya i la segona consecutiva.

El Salou sorprèn el Mataró

La bona notícia del cap de setmana és per a un Club Bàsquet Salou que s’ha endut el triomf de la pista del Mataró, quart classificat de la lliga. Els homes dirigits per Jesús Muñiz han guanyat per 61 a 69 un encontre que començaven amb un primer quart molt equilibrat (24-23) i que començaven a decantar abans del descans amb un contundent 10-19 en el segon quart que deixava un optimista 34-42 en el marcador. La reacció local no s’ha fet esperar i han equilibrat el matx abans del darrer joc amb un 54-54 que els salouencs han decantat amb un darrer parcial de 7-14, fent pujar el 61-68 final amb un Marc Ollé que ha estat el millor jugador salouenc amb dinou punts, un rebot i dues assistències.

Imatge del CBT-Badalonès
El Badalonès ha estat el segon equip que ha guanyat en el Serrallo | CBT

El CBT torna a perdre

L’Ibersol Club Bàsquet Tarragona ha patit la segona derrota consecutiva, la segona seguida també com a local, després de caure per 67-73 davant el Badalonés. Els de Berni Álvarez volien encetar la segona volta de lliga conservant la distància amb el segon però no ho han aconseguit, tot i que el matx s’encetava amb un 22-15 favorable. Els barcelonins han despertat abans del descans capgirant l’electrònic (33-37), marcador que ampliaven en el tercer quart amb un nou parcial contundent a favor: 13-22. Amb un 47-59 a deu minuts del final, el CBT tenia molt poques opcions de guanyar però els blaus ho han intentat. Els blaus retallaven set punts de distància però era insuficient per evitar la segona ensopegada seguida d’un CBT on destacaba Ferran Torres amb divuit punts i vuit rebots.

El Valls torna a ensopegar

Qui també ha perdut el seu segon partit seguit és el CB Valls. Els d’Oriol Pozo s’han vist superats pel Sants per només tres punts (69-72)  en un encontre on van quallar una bona actuació però van ser extremadament penalitzats per la manca de definició en el llançament a cistella amb només un 38% d’encert en els tirs de dos i un escàs 25% en els tirs de tres. El duel començava amb un extrem equilibri. Els primers deu minuts acabaven amb un ajustat 24-23 a favor dels vallencs, mentre que el segon quart es neutralitzava amb un 20-20 que deixava un 42-45 a l’electrònic en el temps de descans. No seria fins al tercer joc quan el Sants donaria un cop dur imposant-se per 15-19 i gaudint d’un avantatge que el Valls no podria esmicolar amb el 12-10 del darrer quart. Victor Vinos, amb 25 punts, nou rebots i tres assistències, es proclamava el millor jugador del matx.

Aquests resultats deixen el CBT líder amb onze victòries i tres derrotes, ara amb només un partit de marge respecte al segon. El Salou puja fins a la sisena plaça amb vuit triomfs i sis derrotes i el Valls baixa a la novena posició amb set victòries i set derrotes. La pròxima jornada serà el cap de setmana vinent i deixarà sobre la taula un Barberà-CBT i un Olivar-Valls per dissabte a les 18.00 hores i un Salou-Roser per diumenge a les 18.00 hores.