Dues victòries i una derrota en la novena jornada de la Lliga EBA

Dues victòries i una derrota en la novena jornada de la Lliga EBA: «» El Salou torna a guanyar, el CBT no falla i segueix pressionant els líders i el Valls cau a casa davant el Quart

Bàsquet, mitgetes
El bàsquet del territori deixa dues alegries i una cara llarga | Joan Alfons López

Dues victòries i una derrota ha estat el balanç de la novena jornada de la Lliga EBA per als representants del Camp de Tarragona. La notícia més positiva del cap de setmana ha estat el triomf del Club Bàsquet Salou a la complicada pista del Mataró Feimat, mentre que l'Ibersol Club Bàsquet Tarragona va complir amb els pronòstics i va sumar el setè triomf de la temporada mentre que el Club Bàsquet Valls va tornar a ensopegar al Pavelló Joana Ballart.

El Salou assalta Mataró

El Club Bàsquet Salou s'ha imposat per 73 a 75 en la pista del Mataró Feimat, provocant així una de les sorpreses de la temporada. Els mataronins, situats en la zona alta de la classificació, s'han vist sorpresos per un Salou que ha començat el partit perdent de forma contundent al final del primer quart (25-13) però que ha estat capaç de reaccionar de forma moderada fins al darrer quart on un parcial de 16 a 28 ha donat el triomf al conjunt de Jesús Muñiz. Els de la Costa Daurada sumen el tercer triomf i pugen fins a l'onzena plaça gràcies a, entre altres, la bona actuació d'un Gerard Santiago que s'ha proclamat jugador més valorat del matx amb 22 punts i màxim anotador amb 19.

El CBT no falla

L'Ibersol Club Bàsquet Tarragona no ha fallat i s'ha imposat a la pista del Castellbisbal per 52 a 79. El conjunt entrenat per Berni Álvarez va mostrar la seva superioritat en el primer quart, temps que va guanyar per 8 a 19. Tot i que el segon joc va ser pels locals per quatre punts de diferència, els blaus van tornar a reaccionar amb un tercer quart d'escàndol gràcies a un 6-24 que va sentenciar el matx. Adrià Duch, amb 26 punts de valoració, ha estat el millor jugador del matx tot i que el màxim anotador ha estat David Fernández amb 22 punts. Amb aquest triomf, els tarragonins segueixen tercers, ara amb un balanç de set triomfs i dues derrotes.

El Valls falla al Joana Ballart

El Club Bàsquet Valls ha caigut derrotat per 55 a 68  contra el Quart, un dels primers classificats de la categoria. Els vallencs, dirigits per Francesc Canals, van aguantar el tipus en el primer quart (14-15) però van veure com l'encontre començava a marxar en el segon temps (13-21). El triomf parcial en el tercer quart (11-10) va ser insuficient per capgirar un marcador que va acabar amb triomf visitant. Els dotze punts anotats per Edwards, el més encertat del seu equip, no van servir per sumar un triomf que deixa els de l'Alt Camp a l'onzena plaça amb un balanç de tres triomfs i sis derrotes.