El CBT, en acció a la pista del Barberà

Triple victòria dels bàsquet tarragoní a la Lliga EBA

El CBT s’imposa al cuer Barberà, el Valls suma el vuitè triomf contra l’Olivar i el Salou tanca la gloriosa jornada imposant-se al Roser. CBT i Salou, en la zona alta

El CBT seguirà líder en solitari una setmana més | CB Tarragona

El millor bàsquet del Camp de Tarragona ha viscut un gloriós cap de setmana després de la triple victòria aconseguida pel CBT, el CB Salou i el CB Valls. Els tres representants de casa nostra s’han endut els dos punts del triomf imposant-se amb relativa comoditat als seus rivals de la jornada 15 del campionat de lliga.

El CBT, sense compassió

L’Ibersol Club Bàsquet Tarragona ha tornat al camí de la victòria després d’imposar-se per un contundent 41-75 a la pista del Barberà, cuer de la categoria. Els blaus, després de dues derrotes consecutives, buscaven un nou triomf per, com a mínim, mantenir la diferència d’un encontre amb el segon classificat, un Cornellà que ja suma sis victòries seguides. El duel a Barcelona no va tenir gens d’història. El matx es va començar a decantar en el primer quart amb un 8-18 per als blaus, marcador que es va ampliar a un 19-38 en el temps de descans.

Vint punts de diferències que es van ampliar a 38 amb un duríssim 8-26 en el tercer quart, deixant un escandalós 27-64. El darrer quart, ja sense res en joc, s’ha decantat per al Barberà per un ajustat 14-11 que ha deixat el 41-75 final reflectit en el marcador. Ferran Torres, autor de dinou punts i quatre rebots, ha estat el jugador més destacat del matx amb 23 de valoració. La pròxima cita dels de Berni Álvarez serà dissabte a les 19.00 hores rebent el Castelldefels al Pavelló del Serrallo.

El Valls torna a guanyar fora de casa

El Club Bàsquet Valls ha sumat la primera victòria del 2020 després d’imposar-se a la pista de l’Anagan Olivar per 60 a 65. Els homes dirigits per Oriol Pozo s’han endut el triomf després d’un encontre que s’ha decidit per només cinc punts i que ha mantingut una tònica d’igualtat al llarg dels 40 minuts. El primer quart s’ha decantat per 14 a 18 i el marcador s’ha repetit però a la inversa abans del descans, deixant un 32-32 que feia entreveure un emocionant segon temps.

Després del descans, els vallencs han estat superiors i s’han endut el joc per quatre punts, ampliant la distància a cinc en el darrer quart i sentenciant el primer triomf de l’any amb un ajustat 60-65 que dona la vuitena alegria de la temporada per al CB Valls.Victor Vinos, un cop més, s’ha proclamat el millor jugador del partit amb divuit punts, set rebots i tres assistències, acumulant 21 punts de valoració. L’equip puja a la setena plaça amb vuit victòries i set derrotes i ja pensa en el pròxim duel: dissabte vinent a les 18.00 hores al Joana Ballart rebent el Salou en el darrer duel entre ambdós conjunts aquesta campanya.

El Salou completa el triplet

La darrera alegria del cap de setmana l’ha protagonitzat el Club Bàsquet Salou després d’imposar-se al Roser per 87 a 76  en un encontre que ha mantingut la màxima igualtat possible en els dos primers quarts per trencar-se després del descans a favor dels de la Costa Daurada. Els homes dirigits per Jesús Muñiz encetaven el duel veient com els visitants agafaven un lleuger avantatge en el marcador a l’equador del primer quart, per arribar al final dels primers deu minuts amb un elevat i igualat 23 a 23. Al descans es mantenia l’empat (40-40), marcador que no es trencaria fins al tercer joc.

Els salouencs han mantingut l’encert a cistella, millorant els registres defensius i han pogut agafar set punts de distància (61-54), diferència que han defensat i ampliat en el darrer quart, acabant amb un 87-76 que fa pujar la novena victòria al marcador que situa els grocs a la cinquena plaça de la lliga amb nou victòries i sis derrotes. Edu Villacampa, amb quinze punts, tretze rebots i dues assistències s’ha proclamat jugador més valorat del matx amb 30 punts. La pròxima cita del Salou serà el pròxim cap de setmana visitant dissabte a les 18.00 hores la pista del Valls.