La pista de Camp Clar, centre de l'esport adaptat els dimarts

Busquen persones en cadira de rodes per practicar esport a Tarragona

Estefania Grangé, una ebrenca de 26 anys, busca companys d’esport a la pista de Camp Clar per crear un punt de trobada per a persones amb grans discapacitats

Es busquen persones en cadira de rodes per a practicar esport. Aquest és l’objectiu de la iniciativa encapçalada per Estefania Grangé, una jove de Mora d’Ebre de 26 anys resident ara a Tarragona que pateix una tetraplegia que l’impedeix moure les cames i part dels braços des de fa dos anys i mig per culpa d’un accident de trànsit. L'ebrenca, lluny d’ensorrar-se davant el seu nou present, va traslladar-se a la capital de la província buscant una oferta d’oci i esport adaptat que no va trobar. Fruit d’aquesta absència, l'Estefania no s’ha rendit i ha decidit moure cel i terra per posar els fonaments d’un nou projecte integrador.

 

L’inici de quelcom més gran

Estefania Grangé ja ha posat les primeres pedres d’allò que vol crear. Ha aconseguit que l’Ajuntament de Tarragona li cedeixi la pista de Camp Clar, situada a l’Anella Mediterrània, tots els dimarts entre les 16.30 hores i les 18.30 hores. Allà s’ajunta amb un grup reduït de persones que ha pogut crear en el darrer any per practicar esport. Un grup reduït que vol augmentar: «Som quatre persones en cadira de rodes amb moltes ganes de realitzar esport adaptat. Estem intentant arrancar un projecte que encara no sabem cap a on anirà», explica la morenca. Tenen dues idees sobre la taula: practicar hoquei o rugbi, sense arribar a descartar cap altra disciplina. Dependrà de la gent que s’apunti i les condicions que presentin. L’hoquei s’ha de practicar en cadira de rodes elèctrica, mentre que el rugbi exigeix d’altres condicions.

Pensar ara l’esport que practicaran és la menor de les qüestions. Primer cal córrer la veu i que s’apunti el màxim nombre de persones possible: «Quan hi hagi més gent, es podrà decidir cap a on ens especialitzem. Actualment realitzem tasques multi esportives», afirma una engrescada Estefania. La jove ebrenca també ha estudiat la possibilitat d’unir-se al Club Esportiu Costa Daurada, popularment conegut per la pràctica del bàsquet en cadira de rodes. La predisposició sembla bona però amb la temporada a mig camí, ara no és possible unir-se i «ens diuen que cal esperar-se al mes de setembre».

Si estàs interessat o interessada a poder unir-te a l’Estefania i practicar esport en cadira de rodes, no dubtis i posa’t en contacte amb ella mitjançant el telèfon 607 93 19 49  (trucada i Whatsapp) o en el correu electrònic ainafetse_1801@hotmail.com.