Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Marina Campos, campiona d'Espanya de capoeira per sisè cop

La tarragonina s'imposa en el Campionat d'Espanya de Capoeira per sisè cop i confirma el domini absolut en aquest art marcial

Marina Campos (esquerre) després de guanyar un nou campionat d'Espanya de Capoeira
Marina Campos (esquerre) després de guanyar un nou campionat d'Espanya de Capoeira | Cedida

El Camp de Tarragona pot treure pit amb Marina Campos. Nascuda a Tarragona però criada a Cambrils, Campos es va proclamar el passat cap de setmana campiona estatal de Capoeira per sisè cop en el VIII Campionat d'Espanya celebrat a Vigo. El torneig, que va agrupar més d'un centenar de persones, va comptar amb la presència de diferents jutges portuguesos, brasilers i angolenys per posar nota a les actuacions dels participants.

Marina Campos, domini absolut

La tarragonina va endur-se la competició gràcies al domini d'una disciplina que va començar a practicar l'any 2007. Influenciada pel seu germà petit i per l'interès d'aquest en una modalitat desconeguda fora del Brasil, Marina és l'actual dominadora absoluta de tot l'Estat i compagina la capoeira amb la feina d'actriu. Campos viu actualment a Madrid on està estudiant art dramàtic després de tancar els seus estudis de comunicació audiovisual a Tarragona.

L'esportista de casa nostra té altres registres per a treure pit: és la primera dona que arriba a una final del campionat del món. Va ser l'any 2015 al Brasil i va acabar en la quarta posició. A més, va quedar campiona l'any 2017 en la categoria corda verda. Campos està agraïda a aquesta pràctica esportiva perquè «gràcies a la Capoeira he après la llengua portuguesa, he conegut més de 20 països diferents, faig acrobàcies, toco diferents instruments, canto i sé lluitar. La màgia de la Capoeira és que és infinita, mai deixes d'aprendre. Per això m'apassiona, perquè m'apassiona aprendre».

Cal recordar que la capoeira és una art marcial afro-brasilera, símbol mundial de la cultura brasilera considerada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO des de l'any 2014. La Capoeira va nàixer al segle XVII com una forma de resistència contra el sistema esclavista i avui en dia es considera el vehicle que més divulga, no sols la cultura brasilera, sinó també la llengua portuguesa arreu del món.