Foto de fam铆lia dels jugadors precontractats pel CF Reus amb la pres猫ncia dels t猫cnics, advocats i del propietari de la SAE

Clifton Onolfo fitxa els primers jugadors per al CF Reus

El propietari del club roig-i-negre vol comen莽ar la pretemporada com m茅s aviat millor i presentar脿 mesures cautelars per jugar a Segona Divisi贸 B

L’actual propietari del CF Reus, Clifton Onolfo, està realitzant les primeres passes per assegurar la continuïtat del futbol a la ciutat. El nord-americà, que divendres va tornar a la capital del Baix Camp, treballa al marge de l'administrador concursal David López per reactivar la parcel·la esportiva de l'entitat i guanyar pes en l'argumentació que realitzaran als jutjats quan aquest divendres demanin la suspensió cautelar que els permeti quedar inscrits a Segona Divisió B. Sota el consell legal del bufet d'advocats liderat per David Peña, Onolfo s'ha posat en marxa per intentar que el club pugui competir pròximament. L'objectiu és la categoria de bronze del futbol estatal però, per si la lluita als jutjats no té èxit, avui mateix s'han transferit els fons econòmics que ha exigit la Federació Catalana per inscriure el primer equip a Tercera Divisió i el segon a Primera Catalana.

Petici贸 de la cautelar amb arguments de pes

Els serveis jur铆dics contractats per Clifton Onolfo ja estan treballant en la redacci贸 de les mesures cautelars que permetin al CF Reus recuperar la pla莽a a Segona Divisi贸 B que no va poder formalitzar per, com va informar la Real Federaci贸n Espa帽ola de F煤tbol, no haver pagat l'aval exigit. No ser脿 fins divendres quan s'entregar脿 la petici贸 als jutjats. Pe帽a i el seu bufet estan conven莽uts que la cautelar ser脿 aprovada, fet que no es coneixer脿 de forma definitiva fins als seg眉ents tres o quatre dies laborals posteriors a la presentaci贸 del document. 脡s a dir, fins a la setmana vinent no hi haur脿 novetats al respecte. Des de Pe帽a i Nofuentes ADV recorden el cas de l'Orihuela en la temporada 2012-2013, quan aquest no va presentar l'aval de 200.000 euros quan es trobava en concurs de creditors. Despr茅s de lluitar als jutjats i deixar clar que la normativa establia que en aquell cas no era necessari presentar l'aval perqu猫 el club es trobava intervingut pel concurs, la RFEF va haver d'admetre el conjunt valenci脿 al grup tercer de Segona B a principis de setembre, quan la temporada ja estava comen莽ada. A aquest argument, es vol sumar la reactivaci贸 de la part esportiva del club per donar m茅s solidesa a la petici贸. A m茅s, si l'objectiu 茅s competir aquesta temporada sigui quina sigui la categoria, ja s'han de comen莽ar a posar els pilars de la campanya.

Clifton Onolfo signant els precontractes dels set jugadors presents en la jornada d'avui
Clifton Onolfo signant els precontractes dels set jugadors presents en la jornada d'avui | Joan Alfons L贸pez

Pel que fa a les relacions amb la Federaci贸 Catalana, Onolfo afirma que durant el mat铆 d'avui ha realitzat el pagament dels 30.000 euros sol路licitats. D'aquesta xifra, 18.000 euros corresponen a la inscripci贸 per sortir a jugar a Tercera Divisi贸 i els altres 12.000 euros s贸n per pagar els arbitratges i les possibles sancions que caiguin durant el desenvolupament de la competici贸. Onolfo i els seus advocats s'han despla莽at aquest mat铆 cap a Barcelona per presentar-se a les instal路lacions de la FCF i tenir una reuni贸 per informar personalment del proc茅s que travessa l'entitat reusenca.

Catorze jugadors precontractats

Clifton Onolfo afirma que ja disposa de catorze jugadors que han donat el vistiplau a unir-se al seu projecte. La meitat han estat presents aquest mat铆 a les instal路lacions de l'Estadi Municipal, concretament a la zona del bar. Ha estat all脿, lluny de les oficines, on el nord-americ脿 ha anat estampant la seva signatura en el precontracte, unint-se a les r煤briques dels jugadors i a l'espera, amb un espai en blanc, de la firma de l'administrador concursal David L贸pez. En els documents precontractuals es deixa clar que l'acord no ser脿 total i vinculant fins que no se signi el contracte de treball definitiu, a m茅s de trobar-se a l'espera de l'aprovaci贸 de la tramitaci贸 de les llic猫ncies federatives i del vistiplau de l'administrador. Si finalment els ganxets surten a competir i el projecte es consolida, els contractes es convertiran en reals i els jugadors es comprometran amb el club fins al juny del 2020, durada que es pot estendre fins per dues temporades m茅s si el club ho creu adient.

Els jugadors, dirigint-se a l'interior de les instal路lacions de l'Estadi
Els jugadors, dirigint-se a l'interior de les instal路lacions de l'Estadi | Joan Alfons L贸pez

La llista de catorze jugadors encara s'ha de completar per貌, fins ara, els noms revelats s贸n els del porter Kayry Yhair, el defensa Christopher Tapias, els migcampistes Modest Notario i Eddie Valencia i els davanters 脕lex Segura, Deivid Andreas i Santi Triguero. D'aquesta llista destaquen Notario, excapit脿 del CF Reus B Cambrils la temporada passada, i el veter脿 Triguero qui la temporada passada va jugar a l'IC d'Escaldes andorr脿 amb 42 anys. Ram铆rez va jugar la temporada passada al Guineueta de Quarta Catalana, Tapias ho va fer al S茅neca de C贸rdoba, Valencia ho va fer al Turo Peira de Segona Catalana i Deivid Andreas va formar-se en el futbol base roig-i-negre. M茅s enll脿 dels jugadors, avui tamb茅 estaven presents a l'Estadi alguns dels pilars del projecte d'Onolfo: Ramon Maria Calder茅 com a entrenador del primer equip i David Cabildo com a t猫cnic del filial han estat les cares m茅s reconegudes. L'ext猫cnic roig-i-negre va donar la seva paraula de fer-se c脿rrec de la banqueta a Onolfo abans que el club qued茅s excl貌s de Segona B i ara, tot i que la situaci贸 s'ha agreujat amb el pas dels dies, no vol fallar a la seva paraula. 

De cara a completar una hipot猫tica plantilla, el projecte d'Onolfo comptaria amb el suport de la branca esportiva de Pe帽a i Nofuentes ADV: Law Far Sports. Al capdavant de l'assessorament esportiu es troba la parella formada per Gerard Escoda i David Cu茅llar. Escoda, exsecretari t猫cnic del CF Reus, i un Cu茅llar que va vestir la samarreta ganxeta durant una temporada a Segona B, aportarien el seu gra de sorra per completar una plantilla de futbolistes. En el cas que el club aconsegu铆s la cautelar i compet铆s a la categoria de bronze, portar jugadors a la capital del Baix Camp seria molt m茅s f脿cil que si jugu茅s a Tercera Divisi贸. Fonts consultades afirmen que hi hauria la possibilitat de trobar cessions en clubs com l'Atl茅tico Osasuna, gr脿cies a Santi Castillejo, o l'Athletic Club, gr脿cies a David Cu茅llar.

Onolfo ha pogut entrar a l'Estadi per貌 no ha tingut acc茅s a les oficines i els vestidors
Onolfo ha pogut entrar a l'Estadi per貌 no ha tingut acc茅s a les oficines i els vestidors | Joan Alfons L贸pez

Les oficines i els vestidors, tancats

En tot cas, per poder  iniciar la pretemporada i entrenar han de fer 煤s d鈥檜nes instal路lacions que, a hores d鈥檃ra, no tenen a la seva disposici贸. Clifton Onolfo ha aconseguit accedir a les graderies de l'Estadi per una de les entrades en la cantonada amb una de les claus que conserva per貌 quan ha intentat entrar a les oficines i als vestidors, s'ha trobat els panys de la porta canviats. El nord-americ脿 ha saltat a la gespa per intentar entrar pel t煤nel de vestidors per貌 s'ha topat amb la realitat: l'Estadi ja no 茅s la casa del CF Reus Deportiu despr茅s que l'Ajuntament estrip茅s el conveni. L鈥檃dvocat del club, David Pe帽a, que est脿 en contacte amb l鈥橝juntament de Reus des del passat mes de juny, buscar脿 aconseguir la  cessi贸 de les instal路lacions  pr貌ximament. Des del consistori recorden que la 煤nica figura que reconeixen 茅s aquella que representa legalment l'entitat roig-i-negra: l'administrador concursal David L贸pez. I aquest es desmarca totalment de les accions d'Onolfo i assegura no saber res al respecte de les actuacions del nord-americ脿, unes maniobres que no fan una altra cosa que obstaculitzar la feina realitzada per l'administrador concursal. El serial roig-i-negre sembla lluny d'acabar.

D'esquerre a dreta: Eddie Valencia, Kayry Yhair Ram铆rez, 脕lex Segura i Cristopher Tapias
D'esquerre a dreta: Eddie Valencia, Kayry Yhair Ram铆rez, 脕lex Segura i Cristopher Tapias | Joan Alfons L贸pez

Clifton Onolfo posa amb Ramon Maria Calder茅
Clifton Onolfo posa amb Ramon Maria Calder茅 | Joan Alfons L贸pez

Onolfo observa Calder茅 en una conversa amb David Cabildo, t猫cnic del CF Reus B dins del projecte del nord-americ脿
Onolfo observa Calder茅 en una conversa amb David Cabildo, t猫cnic del CF Reus B dins del projecte del nord-americ脿 | Joan Alfons L贸pez

Kayry Yhair i Christopher Tapias esperant al bar de l'Estadi per poder accedir a entrenar
Kayry Yhair i Christopher Tapias esperant al bar de l'Estadi per poder accedir a entrenar | Joan Alfons L贸pez

Els jugadors, dirigint-se a l'interior de les instal路lacions de l'Estadi
Els jugadors, dirigint-se a l'interior de les instal路lacions de l'Estadi | Joan Alfons L贸pez

Clifton Onolfo i el seu advocat, Daniel Infante, a punt d'entrar a l'Estadi Municipal
Clifton Onolfo i el seu advocat, Daniel Infante, a punt d'entrar a l'Estadi Municipal | Joan Alfons L贸pez

Clifton Onolfo observant la malmesa gespa de l'Estadi Municipal
Clifton Onolfo observant la malmesa gespa de l'Estadi Municipal | Joan Alfons L贸pez

Foto de fam铆lia a l'interior de l'Estadi Municipal
Foto de fam铆lia a l'interior de l'Estadi Municipal | Joan Alfons L贸pez

David Cu茅llar, exjugador del N脿stic i del CF Reus, forma part de l'assessoria esportiva de FAR LAW Sports
David Cu茅llar, exjugador del N脿stic i del CF Reus, forma part de l'assessoria esportiva de FAR LAW Sports | Joan Alfons L贸pez

Clifton Onolfo veu com Ramon Maria Calder茅 abandona les instal路lacions municipals
Clifton Onolfo veu com Ramon Maria Calder茅 abandona les instal路lacions municipals | Joan Alfons L贸pez

La gespa de l'Estadi Municipal, malmesa despr茅s de dos mesos sense activitat
La gespa de l'Estadi Municipal, malmesa despr茅s de dos mesos sense activitat | Joan Alfons L贸pez