Esclata la guerra entre el vestidor i el CF Reus

La plantilla del CF Reus emet un duríssim comunicat on anuncien noves denúncies, carreguen contra la gestió del club, defensen Tito i anuncien fortes represàlies

Ha esclatat la guerra al vestidor del CF Reus. Les formes empleades pel club en la sortida del migcampista Tito de l’entitat, l’enèsima promesa de Joan Oliver de cobrar de forma immediata i l’absència de credibilitat dels directius envers la plantilla ha provocat que el grup de jugadors hagi pres la decisió d’obrir la caixa de Pandora i carregar públicament de forma molt contundent per la gestió del CF Reus davant la crisi més important de la seva història.

 

Més denúncies

La plantilla del primer equip del CF Reus ha fet oficial un comunicat de vuit punts on deixen clars diferents aspectes. Carreguen contra la gestió econòmica del club i anuncien que els jugadors que no van poder denunciar la setmana passada el club iniciant el procediment abreujat, ara que poden sí que executen aquesta opció. Tal com us va avançar TarragonaDigital  durant la jornada d’ahir, set eren els jugadors que s’esperaven a una reunió amb Joan Oliver per decidir si denunciaven o no. Oliver, que ha fet acte de presència aquest matí a l’Estadi, ha promès a la plantilla que el club està venut però que no pot revelar-los el nom.

A més, l’empresari barceloní ha promès novament als jugadors que cobrarien en les pròximes hores. Les paraules d’Oliver han caigut en sac buit per la seva manca de credibilitat envers la plantilla i els jugadors que encara no havien denunciat, ara ho faran amb l’objectiu de cobrar les mensualitats pendents corresponents als mesos de setembre, octubre i novembre.

Dolguts per publicar-se els seus noms

En el segon punt del comunicat, els jugadors mostren el seu malestar per revelar públicament els noms dels esportistes que havien denunciat. El comunicat de la Comissió Mixta formada per LaLiga i AFE va ser difós per l’estament dirigit per Javier Tebas i difós pel club, gest que no ha agradat a un vestidor que cada cop es troba més lluny d’una entesa amb la zona directiva. A més, carreguen contra la falta de comunicació interna recordant allò que us va explicar TarragonaDigital  el passat dissabte: la plantilla es va assabentar que alguns jugadors començarien a cobrar mitjançant les xarxes socials.

 

La plantilla acomiadant-se de Tito aquest migdia
La plantilla acomiadant-se de Tito aquest migdia | Laia Solanellas

La plantilla acusa el club de mentir i anuncien vaga de capitania

El to del comunicat s’eleva en el cinquè punt quan els jugadors diuen per primer cop de forma pública que el club «no diu la veritat»  perquè només ha pagat a onze futbolistes, deixant clar que la resta encara no ha vist un euro, fet que consideren una solució parcial i no total, quelcom que ja van anunciar divendres passat que no acceptarien de cap de les maneres. També defensen la figura d’un Tito al qual defineixen de company exemplar a nivell professional i personal i, per acabar-ho d’adobar, anuncien una vaga de capitania.

La plantilla al complet ha pres la decisió de no tenir un capità, «ja que les decisions adoptades pel club no ens representen», assegura el comunicat. A més, van més enllà i afirmen que no descarten prendre cap altre mesura més contundent en defensa dels interessos dels jugadors. L’ombra de negar-se a entrenar demà divendres o d'encreuar-se de braços davant l’Atlético Osasuna planeja sobre les instal·lacions de l’Estadi Municipal.

Sigui com sigui, amb aquest comunicat es confirma l’inici d’una guerra pública. La divisió interna entre el vestidor i la zona directiva de l’entitat era ‘vox populi’ però la plantilla ho confirma de forma contundent amb aquesta declaració. Els jugadors defensen els seus drets després de ser exposats a una situació esportiva precària i una molt pitjor econòmicament parlant. El club, per la seva banda, sembla enfadat perquè els jugadors no van acceptar la solució que oferia LaLiga de pagar-los els sous fins a trobar la solució total i ara aquest els castiga amb fets com el de Tito o mantenint-los incomunicats. La guerra és oficial i, com en totes les guerres, ningú guanya.