Bogeria en el Cerdanyola amb la classificació

El Cerdanyola dona la sorpresa i elimina el Manlleu

El Cerdanyola ha guanyat el Manlleu (4-6) en la segona semifinal i elimina un dels favorits per guanyar la Copa de la Reina

El conjunt verd ha celebrat amb entusiasme la classificació per a les semifinals de la Copa de la Reina | Joan Alfons López

La primera sorpresa de la Copa de la Reina 2019 que s’està celebrant a Reus l’ha protagonitzat el Cerdanyola després de guanyar per 4 a 6 el Manlleu, conjunt que es va classificar per a la Copa sent líder de l’OK Lliga Femenina i que es trobava en les travesses dels favorits per guanyar la competició.

Equilibri en el primer temps

Cerdanyola i Manlleu es presentaven al duel sent conscients que el paper de favorites anava al conjunt manlleuenc, actualment segon classificat a l’OK Lliga femenina amb 37 punts. El Cerdanyola, amb un equip menys potent físicament i més jove, ha aconseguit donar la sorpresa avançant-se en el marcador en el minut 4. Una jugada de Solé per la banda dreta de l’atac s’ha acabat colant per sota de la portera Maria Ballesta per convertir-se en el 0 a 1 en el marcador.

La sorpresa ha anat acompanyada de l’esperada reacció del Manlleu. Les barcelonines han començat a tancar el Cerdanyola en la seva pròpia pista i ha començat a generar ocasions de perill. Una bola al travesser i diferents bones intervencions de Mariona Suros han evitat que l’empat no pugés al marcador fins al minut 13. La portera no ha pogut evitar l’1 a 1 en un xut creuat que s’ha acabat colant al fons de la xarxa.

Jugada del primer temps entre el Manlleu i el Cerdanyola
Molta igualtat en el primer temps disputat al Pavelló Olímpic | Joan Alfons López

El Manlleu capgira el marcador

No ha estat fins a la segona meitat quan el Manlleu ha començat a aplicar la lògica d’aquesta temporada. El conjunt dirigit per Arnau Casanovas ha estat capaç de capgirar l’electrònic de forma definitiva en el minut 28, quan Casarramona ha enviat la bola al fons de la porteria amb un gran xut creuat en una magnífica jugada individual. El Cerdanyola ha buscat situar-se novament dins del partit però allò que ha trobat és el 3 a 1 després d’un potent xut de Nara López que ha desviat en el darrer moment Díez en el minut 31.

Semblava que el partit estava encarrilat però el Cerdanyola no volia acomiadar-se de la competició i en dues accions quasi consecutives ha empatat. Primer ha anotat Macarena Ramos en el minut 37 i quan havien passat pocs segons del minut 38 ha arribat el 3 a 3 de Joana Xicota, posant potes amunt la segona eliminatòria dels quarts de final de la Copa de la Reina.

El Manlleu, celebrant l'empat en el primer temps
L'empat del Manlleu en el primer temps ha estat molt buscat | Joan Alfons López

El Cerdanyola sorprèn

El 3 a 3 també duraria poc. El Manlleu reaccionaria i tornaria a avançar-se en el marcador gràcies a Bernardas i el Cerdanyola, tot i que amb uns minuts de diferència, tornaria a equilibrar el marcador en el minut 43 per per el 4-4. I a cinc minuts del final seria el Cerdanyola qui tornaria a posar-se per davant després d’una magnífica jugada col·lectiva al primer toc. Una passada de Ramos era engaltada per Solé, qui feia el seu triplet golejador particular.

El Manlleu, clar favorit per guanyar la Copa de la Reina, estava a punt de caure eliminat. Han gaudit d’una falta directa que Díez no ha pogut transformar i ni canviant la portera per una jugadora de pista han pogut equilibrar l’electrònic. És més, Xicota ha anotat el 4 a 6 quan, en un contraatac de dos contra u sense porter, ha enviat al fons de la xarxa a plaer la bola.

Eliminat el Manlleu i classificat el Cerdanyola, el rival a semifinals serà el Voltregà, que en el primer partit de quarts ha superat Las Rozas per 3 a 2. El duel per buscar el primer lloc de la final serà dissabte a les 11.00 hores al Pavelló Olímpic. Cerdanyola i Voltregà volen un lloc entre els dos millors.

CP Manlleu

Ballesta, López, Barcons, Gurri i Casarramona. A la banqueta: Otegi, Díez, Bernardas, Castellví i Pujadas

Cerdanyola CH

Suros, Xicota, Pera, Ramos i Solé. A la banqueta: Hernández, Canal, Paredes, GImeno i Massons

Ángel Tavera i Oriol Pérez

Matx corresponent a la segona semifinal de la Copa de la Reina d’hoquei patins disputat al Pavelló Olímpic de Reus